Lördagen !

Var iväg på gympa med mellantjejen som vanligt på lördagsförmiddagarna. Var sen hemma & röjde i lill-tjejens rum.
Tog bort massa leksaker & sorterade in allt i en ny förvaringsmöbel. Åt omelette till lunch igen, jättegott!
Stora tjejen hade en kompis hemma som även ska sova över. Åt kyckling med lite potatis till middag. Räkor & en mini-avocado till kvällsmål. Har kollat på Melodifestivalen förstås & ska nu fortsätta med filmen på 4:an. God natt!!

Lördag morgon!

Igår kväll var min man på båtmässa med efterföljande middag med några kompisar, så jag var hemma själv med mina tre prinsessor. Till middag åt jag en mini-avocado, lite räkor & några matskedar kycklingkött. De små la sig tidigt som vanligt, redan 19.30 & jag & min äldsta tjej bänkade oss framför Tv:n .Zappade lite mellan Let´s Dance & Så ska det låta.
Såg lite på "Skavlan" & Samantha , la oss sen & jag läste lite & sov sen.

Inatt vaknade jag vid 04.00 & kunde inte somna om förrän c:a 05.30. Det var inte kul, då jag vaknade sen 06.15 av att min lilltjej var på väg ner för trappan. Det var min tur att gå upp  med barnen idag så det var inte så mycket att välja på.

Har hunnit med en hel del redan, faktiskt! Tvättat en maskin, fixat räkningar, ätit frukost & skickat lite mail.


Soligt & härligt!

Var i plugget på förmiddagen & sen hos doktorn & "tömde" örat igen!! Han såg en lite förbättring i örat, men det är inget jag känner av än iallfall! Får  fortfarande byta "blöta tussar" ett par ggr varje natt & jag hör i princip ingenting på det högra örat pga av locket. Han tror att det blev så här för mig, för att jag har nedsatt immunförsvar efter operationen. Nu äter jag ju penicillin igen & jag misstänker att det är av dom jag får lite ont i magen varje dag!?

Åt ärtsoppa till lunch & åkte sen med en kompis, hennes barn & min äldsta tjej till en lekpark. Barnen "lajjade" & drack varm choklad & åt mackor. Vi drack en varsin latte. Solen sken & det var jättehärligt!! Hämtade sen "de små" från dagis & åkte hem till oss allihopa.

Fredag igen!

Det känns som att det bara är fredag & måndag stup i ett. Veckorna bara svischar förbi..... Har precis ätit upp min fil & nu ska jag sticka till plugget.

Småshoppat lite!

Handlade på eftermiddagen & hämtade sen barnen! Åt en omelette till middag & åkte sen med en väninna till ett köpcentrum i närheten. Småshoppade lite till barnen & satte oss sen och tog en latte & snackade. Kom hem vid 20.15. Har "pulat" lite hemma, kollat lite på TV & ska snart lägga mig till sängs.....


Pluggat m.m

Har varit i skolan idag igen. Tyvärr har vi på Komvux inte sportlov som barnen har. När jag skulle spänna skärpet imorse, upptäckte jag att jag behövde flytta in ännu ett hål, men typiskt nog så fanns det inget. Ska göra ett par hål till sen med håltången! Har ätit fil på morgonen, smoothie till mellis & till lunch blev det kezo, kokt ägg & två köttbullar.
Nu ska jag iväg & handla lite.

Fryser?

Stack iväg till stallet & red med min dotter på eftermiddagen. Det är så härligt & avkopplande där bland hästarna, ser fram emot att  jag också så småningom  kan börja rida igen!!!  Åt fisk med potatismos till middag igen, och till "kvällsmål" blev det en smoothie med bär i.

Har märkt att jag fryser mer nu, än jag gjort tidigare!? Är tvungen att sitta med filt i Tv-soffan, och till saken hör att vi alltid har det varmt hemma. Vad det beror på vet jag inte, men kanske är det pga av viktnedgången? Har ju inte direkt rasat i vikt, men jag har läst om andra som också blivit frusna av sig efter op.

J-a öra!!!

Har varit i skolan  & efter det hos doktorn (igen!!!). Fick reda på att dom hittat vilken bakterie som "satt sig" på mitt öra & det ska nu åtgärdas med penicillin i 10 dagar. Han fick även "tömma" örat & som vanligt gjorde det skitont!
Ska dit på fredag igen för samma procedur.....

Till lunch gjorde jag en omelette med lite räkost i, det var väldigt gott! Ska snart hämta min stora tjej & åka till stallet.

Ska till skolan...

...nu & efter det måste jag till doktorn med örat igen. Förhoppningsvis får jag svar på vad det är för "bakterie" i mitt öra!
Har som vanligt ätit fil med lite äppelmos & kanel till frukost, men idag var det "trögt" att få ner det! Kände mig lisom mätt fast jag inte ätit något. Måste ta med mig lite mellanmål till skolan också, mycket att tänka på!!

Fullt upp!

Har inte ens hunnit sitta vid datorn idag förrän nu. Jag & äldsta tjejen åkte till en kompis på förmiddagen. Barnen åkte lite pulka & sen var vi på bio & såg Bolt. Bra film! Efter det åkte vi tillbaka till min kompis & åt sen lunch, barnen fortsatte sen med sin pulkåkning. Middag hemma, sen åkte vi till stallet igen. Kollade lite på Tv  när vi kom hem & nu är det dags för sängen!

Gått ner nästan 10 kg !

Tisdag idag & vägdag, förstås! 109,8 kg stod vågen på & det betyder att jag har gått ner nästan10 kg sedan jag började med "flytet"!!







Mått & vikt
                        20/1         24/2          
Vikt kg           119,4       109,8      -9,6 kg
"Midja"           115          109         -6 cm
Mage/navel   136          127         -9 cm
Bröst              127          121         -6 cm
Överarm          35            34          -1 cm
Lår                    77            74          -3 cm
Vad                   47            45          -2 cm
Hals                 42            40           -2 cm
Stuss              130         125          -5 cm
                                                        -34 cm

Badat!

Var först hos tandläkaren med min yngsta tjej, det gick jättebra. Hon tyckte att det var kul & att tandläkaren var snäll. Efter det var det min tur att åka till doktorn med örat igen. Tydligen har jag fått ytterligare infektion, så han skulle göra en odling för att se vilken bakterie jag har så att jag får rätt penicillin. Sedan fick han "tömma" örat igen, det gjorde riktigt ont igen!!!
Han sa att jag  måste gå dit varannan dag & "tömma", skitjobbigt!! Verkar vara en never ending story det här!!

Till Ikea stack vi & kollade en snabbis. Ska göra om lite i den yngstas rum så jag "rekade" lite. På eftermiddagen åkte jag & min stora tjej till stallet & hon red. Åt rödspätta med potatismos & äggsås till middag, väldigt gott! Och sen kom det som jag har längtat så länge efter.......jag tog ett lååångt hett bad !!!! Låg i sängen & kollade på Simon & Thomas. Funderar nu faktiskt på att krypa ner igen & ligga där & slötitta lite på TV.


Sportlov!

Igår stack vi iväg & klippte de två små, och sen var vi på kalas! Det var trevligt, hade med mig en smoothie & drack kaffe.
Åt sen kalvsylta & potatis till middag.  Har sovit rätt dåligt inatt. Ungarna har kommit in till oss en efter en, örat har runnit & till råga på allt var det en plogbil som "höll på" utanför oss vid 4-tiden, & förde ett j-a liv.....

Den här veckan är det sportlov & barnen ska vara lediga måndag, tisdag. Ska till tandläkaren med den yngsta nu på morgonen & sen måste jag till doktorn med mitt öra igen!!! Får se vad det blir sen!

Alldeles vitt!

Tog sovmorgon i morse, kom inte upp förrän klockan va nästan 10!! Dumt, när det gäller ätandet, men ack så skönt att få sova lite. Det är alldeles vitt ute, det har snöat massor inatt!! Det är ju på tiden att det kommer lite snö, så att barnen får åka lite pulka & sånt. Mitt öra är fortfarande inte bra, det rinner & rinner & dessutom gör det ont. Känns som om jag är i nån sorts bubbla pga av locket för örat. Idag ska vi först fixa lite grejer och sen ska vi på kalas, igen!

Lax igen!

Det blev lax från gårdagen till lunch idag. Gott! Har varit med min mellantjej på gympa & sen var vi på leksaksaffären.
Mosad banan till mellis. Känner mig väldigt trött idag, hoppas jag blir piggare till kvällen & Melodifestivalen!

Allvarligt talat.....

.......igår va jag på en av de bästa konserterna jag nånsin varit på!!!! Vilket drag, det var helt fantastiskt!!! Jag säger bara:
AC/DC!!!!!!!!! Dom var mina stora idoler för sisådär 20 år sen. Tyckte att det kan ju va kul att gå och kolla, och blev glatt överraskad över hur 50-60-åriga gubbar kan vara så fantastiska, att dom orkar, där ligger man i lä kan jag lova.

När vi gör såna här grejer ihop jag & min man brukar vi också gå ut & käka & dricka nåt gott, men det funkar ju inte riktigt nu. Vi åt istället hemma innan konserten. Ugnsbakad lax med spenat & parmesan. Jag mixade det & åt potatismos till & det var det godaste jag ätit på väldigt länge. När vi sen var i Globen tog min man en öl & åt jordnötter medans jag sörplade på en kaffe, inte lika kul, men ska man bli fin får man lida pin!!!! Det kommer ju bli bättre & bättre när jag väl får äta vanlig mat, men just den här sociala biten är lite kämpig, faktiskt!

Fredag & AC/DC

Stack iväg till skolan tidigt imorse. Har inte ens öppnat böckerna på fler veckor, så jag kände att jag måste dit för att inte halka efter alltför mycket. Ska ju ha prov snart också! Åt fil till frukost som vanligt & tog sen med mig nyponsoppa som mellis. Åkte sen till doktorn så han fick kolla mitt öra m.m. Penicillinet hade verkat, men jag hade massa vätska "m.m" i örat som han fick "suga" ut. Det gjorde skitont!! Ska tillbaka på måndag då han sa att det är stor risk att vi måste "tömma" en gång till....

Efter det åkte jag och köpte två jättefina orkideér med silverkrukor till. Ett fång tulpaner hängde också med hem. Jag tycker det är så härligt med färska blommor, så jag köper alltid hem lite till helgen. Kom inte hem förrän nyligen så det blev lite "fel" med lunch & mellis. Hade inget annat klart så jag åt lite soppa, men mådde genast illa! Tog ett löskokt ägg som jag mosade med lite kaviar, men jag behöver nog nåt mer att stoppa i magen!

Ikväll ska jag & min man gå på konsert. AC/DC i Globen. Det känns så nostalgiskt, det var ju typ 100 år sen jag lyssnade på dom. Men jag tycker dom håller fortfarande.
 


Första dagen med purémat

Började med purémat idag! Åt fiskbullar i hummersås, hemmagjord potatismos & broccolipuré till både lunch & midag. Det va gott & det känns bra i magen. Nåt som inte känns bra däremot, är mitt öra!! Det gör fortfarande riktigt ont!! Till och från rinner det nån äcklig vätska ut därifrån också..... Måste kanske ringa & kolla imorrn om det ska va så?
Hoppas, hoppas att det blir bättre till imorrn, för då ska jag iväg på konsert!
Var iväg & handlade lite nya livsmedel också tex salta biten, sylta, lax, torsk, broccoli, blomkål, potatis & fruktkräm m.m.
Har tvättat, fixat lite hemma & kollat på TV. Nu ska jag lägga mig & läsa en stund.


Ännu en natt med...

....."rinnande" öra !!! Jag har ju ätit penicillin i tre hela dagar nu, och tycker väl att örat ska bli bättre nån gång !!?? Inatt stoppade jag in bomullstussar som jag böt efter ett tag, blä! Kvällen igår var lugn, kollade lite på nätet efter god "puré-mat" & skrev upp lite. Ska försöka komma iväg & handla lite idag.

Hemma igen!

Har varit på återbesök på Ersta. Träffade sköterskan & dietisten. Tog bort agrafferna, jätteskönt! Fick väga mig också, även den vågen visade en nedgång på drygt 3 kg sen operationen. Att det gör ont, känns som håll, kunde de inte riktigt svara på, men dom menade ju att  man gjort en stor operation på mig nyligen, så det är ju inte så konstigt. Man ser bara de fem små strecken på magen & tänker inte riktigt på att dom faktiskt har bökat runt rejält i magen på mig!! Dietisten är jättetrevlig, det känns som om hon känner mig rätt bra, fastän vi bara träffats ett par gånger.
Hon tyckte att jag skulle ställa om till purémat redan nu, och det tackar man ju inte nej till. Det har ju varit rätt krångligt att få ner den soppa, som man faktiskt behöver få i sig. Så nu måste jag kolla lite recept & vad som måste inhandlas.
Hämtade barnen på dagis. Blir själv hemma ikväll då "mannen" ska gå på hockeymatch.
Förresten, träna tyckte dom att jag skulle vänta med ytterligare c:a 4 veckor, men bada kunde jag göra om ett par, tre dagar!! Jiipppii!!


Ersta

Vaknade även inatt flera gånger av att det rann från örat.... Jag har fortfarande lock för örat också, hoppas det det släpper snart! Kom upp sent idag med, men jag känner att det är viktigare att jag får sova lite extra nu, när jag har en infektion i kroppen, än att stiga upp vid 7-7.30 & äta. Jag ska till Ersta på återbesök idag. Ta bort agrafferna & prata med dietisten.
Ska passa på att fråga om det som gör ont på sidan hela tiden,det som känns som om jag har ett kraftigt håll hela tiden.
Jag ska också fråga när jag kan börja träna & framförallt, det viktigaste av allt, när jag kan BADA igen!!!


Läggdags

Jaha, jag tvingade i mig lite soppa, tog en panodil & sen stack vi iväg till stallet. När vi böt om till "stallkläderna" blev jag så glad för att jag kunde dra upp dragkedjan på min dunjacka. Det har jag inte kunnat göra alls den här vintern!! Min dotter sa också att : Mamma, jag tycker du ser mycket smalare ut nu!! Trots att jag inte kände mig i form så var det skönt att åka till stallet, jag gillar att vara där med hästarna. När vi kom hem åt vi smoothie & kollade på Bygglov b.la.
Nu är det dags att hoppa i säng!

Är hängig!

Den här dagen har varit lite si sådär ! Har inte gjort många knop, läst & vilat lite. Tyvärr har jag missat lite mellanmål & soppan till lunch gick bara inte ner..... Ont i örat har jag också & jag antar att det är därför jag inte känner mig på topp.
Snart kommer familjen hem. Då blir det middag & sen ska jag & min äldsta tjej till stallet för hon ska rida.

Tisdag = vägdag

Idag är det tisdag & det betyder vägning & mätning! Precis två veckor har gått sen operationen, och så "flöt" jag ju två veckor innan också, därav datumet 20/1 ! Känner mig faktiskt lite lättare & har även fått "hoppa in" två hål på skärpet.
Jag har ju mycket att ta av, så det syns nog inte så mycket än, tyvärr! Lite, kanske!! Har fortfarande ett kraftigt lock för örat och inatt vaknade jag flera gånger av att det rann från örat. Ungefär som att det sipprar lite vatten. Fick ju penicillin igår som man bara äter i fem dagar, så jag räknar med att friskna till ganska snart.

Här kommer dagens siffror:


 


Mått & vikt
                        20/1         17/2          
Vikt kg           119,4       111,2      -8,2 kg
"Midja"           115          110         -5 cm
Mage/navel   136          129         -7 cm
Bröst              127          122         -5 cm
Överarm          35            35           0 cm
Lår                    77            75         -2 cm
Vad                   47            46         -1 cm
Hals                 42            40          -2 cm
Stuss              130         125         -5 cm
                                                        -27 cm


Frissan & doktorn

Åkte iväg till frissan på förmiddagen som planerat. Hade jätteont i örat men det funkade!! Klippte mig & färgade håret.
Att gå till frissan gillar jag. Man sitter & "skvallrar" lite, fikar & bläddrar i tidningar. Härligt! Efter det bar det av till doktorn.
Det visade sig att jag hade spräckt trumhinna & massa vätska, så ja det var alltså öroninflammation. Han sa att det var streptokockern som "satt sig" på örat!!! Hämtade först ut penicillin & sen hämtade jag barnen. Trots att jag hade med mig både soppa & smoothie till stan blev det lite upp & ner med "maten" idag. Kom upp rätt sent i morse också, så minst ett mellanmål har missats. Har precis ätit Broccoli-soppa från igår, men som tidigare fick jag lite "avsmak" för den, trots att jag tyckte den va jättegod igår!!! Hoppas att det där kommer gå bort!!

Öroninflammation??

Usch, när jag vaknade i morse hade jag ett jättelock för ena örat & så kom det även lite vätska därifrån !!
Har lite ont & hör i princip ingenting på det örat. Jag undrar om det kan vara öroninflammation?? Jag ska iväg till frissan nu på förmiddagen, men om det inte släpper & blir bättre får jag väl gå till doktorn. Så jobbigt, är det inte det ena så är det det andra. Min dotter som vi trodde klarade sig från streptokocker åkte iallafall på det i fredags, så hon käkar penicillin.
Nu har alla tre tjejer haft det & jag bara hoppas att det inte ska gå "ett varv" till!!! Undrar förresten om det har något med mitt öra att göra??? Alltså, om jag också har streptokocker? Men det sätter sig väl på halsen?  Jag får nog kolla!

Lugn dag!

Har bara varit hemma idag, förutom en kort sväng till affären. Rensat lite bland ungarnas kläder, tvättat & sånt där "kul" som man ibland måste göra, har jag faktiskt gjort!! Nu vågar jag mig på att dricka lite kaffe & även "rucka" en aning på mat-tiderna. Det är ju så svårt att veta hur min kropp reagerar nuförtiden. Men jag mår bra! Gjorde en egen Broccoli-soppa till  middag. Nu ska jag packa barnens kläder m.m inför morgondagen & sen blir det väl Tv-soffan.
Gud, va jag saknar att få bada. Undrar när jag kan göra det igen?

Melodifestivalen!

Var bara hemma & tog lugnt sen på eftermiddagen igår. Kokade en egen Blomkålssoppa som blev jättegod. Äldsta tjejen sov över hemma hos en kompis & vi andra kollade narurligtvis på Melodifestivalen. Återigen märker man hur mat har så stor inverkan på det sociala livet. Normalt sett brukar vi ha kompisar här på middag eller vara bortbjudna, men nu när jag inte äter så blir det inte alls så i samma utsträckning!! Självklart kan vi ju bjuda hit folk på middag ändå, men det är faktiskt inte särskilt kul för mig att inte äta. Jag kämpar på & vill verkligen gå ner i vikt, därav den här operationen, men helt ärligt så är det inte så kul att äta nyponsoppa, fil & varm soppa dagarna i ända........och så ska de vara i nästan tre veckor till! Min man berömmer mig dock för att jag håller humöret uppe trots allt. Är nog gladare än jag brukar, faktiskt, om jag tänker efter!!


Härligt väder!

Vilken härlig vinterdag! Hade sovmorgon fram till 9.00 imorse, skönt! Gav familjen deras AllaHjärtansdag-presenter.
Det var lite underkläder & en sjal bl.a. Tog en dusch & satte på nya "förband" på titthålen. Dom såg "fina" ut, med lite blå-gul-gröna blåmärken! Åkte sen in till stan med familjen. Tog med mig en termosmugg med soppa, en liten flaska med nyponsoppa & en vattenflaska. Det känns som om man ska ut på utflykt, typ, men annars funkar det ju inte!
Känns bra idag med, förutom att det känns som om jag får "håll" på ena sidan när jag äter. Skumt!

Mår så bra nu!

Har varit & småhandlat lite Alla hjärtans dag-presenter till familjen. Till mig själv köpte jag 50 tulpaner & ett nagellack från Lóreal med nån sorts magnet, som gör att det blir mönster i lacket på nageln. Återkommer med hur resultatet blev så småningom. Efter det var jag hemma hos min vännina & fikade & snackade. Har hämtat barnen & nu blir det "fredagsmys" !! Dvs jag tänder massa ljus överallt, resten av familjen äter nåt gott medans jag sörplar på soppa & så tittar vi på Let´s Dance m.m. Det känns jättebra idag. "Tomheten" i magen har nästan försvunnit. Känner att nu kommer det nog bara bli bätttre & bättre!!

Skönt med fredag

Gomorron, skönt att det är fredag! När jag vaknar på fredagar, känns det alltid lite lättare att gå upp, än andra dagar. Man vet ju att hela helgen ligger framför en, och det är så skönt! Har inte så mycket planerat i helgen heller. Nu efter frukosten ska jag lägga mig & läsa en stund, så får vi se vad jag ska hitta på sen!

Gud, va tiden går fort!

Jaha, då var det dags att gå och lägga sig igen! Dagarna bara flyger iväg.........   Hämtade barnen tidigt från dagis idag.
Åt en tidig "middag" (champinjon-soppa) & var sen på föräldramöte på dagis. Det har varit en bra dag, förutom att jag på kvällen fick kraftig huvudvärk. Som tur var avtog den efter att jag ätit en hallon-smoothie, så det var ju skönt. Tror att huvudvärken beror på att jag druckit för lite. Nya tag imorgon.

Tom i magen,hungrig!

Idag träffade jag min kompis (den ende förutom min man som vet om op.) uppe på  IKEA. Jag hade med mig en burk med soppa som jag värmde & sen tog vi en fika. Dom flesta säger ju att dom är så mätta jämt efter op. men jag känner mig liksom tom i magen, lite illamående & hungrig mest hela tiden! Det kanske går bort sen när man börjar äta vanlig mat!? Skönt att kunna prata med henne om operationen också. Känner mig piggare men när jag gått en stund känns det lite motigt & nästan som jag får håll !!?

Osocial?

Eftersom jag sen den 20 januari inte har ätit vanlig mat har jag märkt att mitt "sociala" liv har blivit väldigt annorlunda! Jag vet inte hur många kompisar jag har sagt nej till att träffa bara för den sakens skull!? Det är jätteofta när man pratar med kompisar & ska bestämma om att ses, att det ska ske under en lunch, middag eller fika. Alltså jag träffar ju folk och så men det blir ju inte det här att : ska vi ses & äta lunch idag? Eller häromdan ville några kompisar att vi skulle ut och käka middag. Jag kan ju inte äta en vanlig middag på ytterligare 5 veckor!!! Till saken hör ju också att jag inte berättat för någon om min operation, såklart! Men jag känner inte för att göra det just nu. Det kommer bli så mycket frågor, folk kommer undra hur mycket jag har gått ner, dom kommer titta på mig för att kanske se nån skillnad, dom kommer prata om mig med varandra............ Har inte lust & ork till det just nu, kanske sen, jag får se!


Soft dag

Dagen har varit väldigt lugn, har pratat i telefon med lite olika kompisar. Ätit det jag ska, förutom nu till middagen.
Sitter här med en liten skål med Taco-soppa från igår men jag får knappt ner något alls..... Jag mår ILLLA bara jag tänker på soppa, än mer när jag försöker äta lite....
Så har det i princip varit hela tiden sen op. att jag mår illa åt soppor m.m. Hoppas att det blir bättre med det!!!!!!

Drömmer konstigt

Jag är en person som alltid har drömt mycket och som kommer ihåg det. Inatt drömde jag att flera som jag känner sålde sina hus och flyttade in i jättefina lägenheter här i närheten. Sen drömde jag även att jag var på nåt landställe där div.hände + att jag slogs med en orm......... Ja, mycket konstigt får jag va med om i mina drömmar!

Åt frukost tidigt i morse 7.00. Den bestod av 2 dl fil med lite äppelmos & kanel. Har nästan avslutat mellisen också, som är Proviva Nyponsoppa. Det känns bättre & bättre allting, är inte lika bubblig & gasig i magen längre iallafall, så det är skönt!


Taco-soppa

Efter att ha sprungit lite på stan på förmiddagen blev jag faktiskt ganska trött. Det är ju trots allt bara en vecka sen jag gjorde en stor mag-operation, så det är ju inte så konstigt. Passade på att vila lite innan resten av familjen kom hem. Dom skulle äta tacos, så då gjorde jag en Taco-soppa till mig. Kokade morötter & lök i buljong, i med taco-köttfärs & sen körde jag det i blendern. Fick spä ut med mer buljong sen, men det smakade helt ok. Tyvärr fick jag stressa i mig soppan för att jag skulle iväg på ett möte redan kl.18 . Jag var lite orolig för, om det skulle komma någon reaktion på det (att jag ätit för fort,alltså) under mötet, men det hände ingenting som tur var. Ikväll ska jag lägga mig tidigt & bara läsa.

1:a belöningen

Jag har ju bestämt mig för att för varje 5 kg jag går ner ska jag ge mig själv en belöning. Idag bestod belöningen av en berlock till mitt halsband från Diddi Design, en svart tulpanvas med vita tulpaner samt ett svart ljusfat av krossad spegel.
Jättefina saker som gör mig glad. Ska försöka bli bättre med att ladda över bilder från kameran så att jag kan visa er bilder också sen.

Ny våg!

Vägdags idag! Hoppade glatt upp på vågen för att kolla hur mycket jag gått ner, men det visar sig att det inte var mycket alls!! Dagen innan op.köpte jag en ny våg, där jag vägde 2 kg mer än på den gamla??? Även när jag vägde in mig på sjukhustet visade den 2 kg mer än min hemma. Har nu vägt mig på både den gamla & nya & kommit fram till att jag justerar startvikten, så jag i fortsättningen kan använda den nya vågen. Vilka problem man kan ha va?
Så då ser siffrorna ut som följer:





Mått & vikt
                        20/1         10/2          
Vikt kg           119,4       113         -6,4 kg
"Midja"           115          110         -5 cm
Mage/navel   136          130         -6 cm
Bröst              127          124         -3 cm
Överarm          35            35           0 cm
Lår                    77            75         -2 cm
Vad                   47            46         -1 cm
Hals                 42            40          -2 cm
Stuss              130         127         -3 cm
                                                        -22 cm

Går till sängs nu

Det blev inte så mycket mer gjort ikväll heller. Badade barnen . Har kollat i Sofis Mode, Elle Interiör & sen sett på TV.
Gjorde en god Hallon-smoothie som sista mellis. Nu blir det Seinfeld i sängen, och eftersom jag inte kan somna utan att läsa, så avslutar jag sen kvällen med det. Just nu läser jag Flyga drake, en jättebra bok, verkligen! Gonatt!


En bra dag!

Hade många planer i morse på att få massa saker gjort men har ännu inte lämnat huset....
En kompis kom förbi så vi fikade & snackade .......och så va klockan plötsligt 15.00!!
Innan hon kom hade jag iofs varit duktig och själv kokat en god soppa.
Jag tog lite palsternacka, kål, potatis, lök & kycklingfilé som jag kokade i grönsaksbuljong. Sedan körde jag det i "blendern". Först blev det liksom ett mos, men då kokade jag mer buljong som jag spädde ut med. Det blev väldigt gott!
Jag har bara ätit "färdiga" soppor hittills & inte ens mixat i mer kött och sånt och det bör man nog göra.
Har läst att just proteinerna är viktigast just nu!
Idag känns som en bra dag!!

Gomorron!

Sitter här med en liten skål med fil till frukost. Blir väldigt "bubblig" i magen & lite "rapig" när jag äter, men det kanske är så i början !? Helst hade jag velat legat kvar länge i sängen istället, men då blir det svårt att "hinna" äta det man ska. Har en hel del att göra idag: ringa massa samtal, handla lite osv. Har ju faktiskt inte varit ute något på nästan en hel vecka så det är verkligen dags nu.

Känns lite bättre nu!

Idag känns det lite bättre, faktiskt ! Får inte lika ont längre när jag äter. Däremot så blir jag hela tiden illamående när jag tänker på vad jag ska äta. Både fil, nyponsoppa, jordgubbs-soppa, hummersoppa, köttsoppa, sparris-soppa eller svamp-soppa gör att jag nästan får kväljningar när jag tänker på det. Skitjobbigt! Måste ut och kolla i affärn imorrn, om det finns något som jag kanske gillar bättre. Magen har blivit lite mindre nu, efter att ha varit hård & uppsvälld av de gaser dom sprutar in när dom opererar. Har inte vägt mig än, det ska jag göra på tisdag.

Vi har haft kalas här hemma idag för lill-tjejen. Var ju tvungna att ställa in förra veckan då hon blev sjuk. Det gick jättebra allting, förutom att jag inte har ätit & druckit dom mål jag ska idag.


Har det jobbigt!

Som ni vet är jag ju hemma igen, men jag orkar inte blogga så mycket för tillfället! Det känns lite jobbigt just nu, mycket att tänka på! Har lite ont & känner mig lite illamående mest hela tiden. Är väldigt trött. Lite svårt att äta & att "hinna" äta framförallt.....
Nu ska man ju äta varannan timme & eftersom varje mål tar ganska lång tid så är det nästan dags för nästa mål precis när man är klar!! Tack också för mail & gratulationer, jag återkommer med uppdateringar & förhoppningsvis framsteg när det känns lite bättre!


Hemma igen!

Nu är operationen klar & jag är hemma igen! Allt har gått bra hittills, men visst gör det lite ont & trött är jag.

Jag var den första av tre som opererades i tisdags 3/2. Ganska precis 7.00 inställde jag mig i receptionen på Ersta.
Böt om till "operationskläder" och fick lite piller, sen gick jag ner till operationsavdelningen.
Som vanligt var det problem att hitta bra kärl att sticka narkosen i, men dom hittade rätt till slut. Nästa gång jag vaknade var jag på uppvaket.

Första dygnet var jag väldigt yr, trött & blev lätt illamående. Igår fick jag komma in på avdelningen & komma igång med att dricka "klara" drycker. Det gick bra, buljongen på kvällen smakade ljuvligt. Sov bra natten till idag & i morse blev det yougurt till frukost. Nyponsoppa till mellis & en varm fisksoppa till lunch. Har ätit sakta & jag har blivit rejält mätt!

Blev utskriven & hämtat av min man, så nu börjar det riktiga allvaret!

Om 10 minuter åker jag

Jag trodde inte jag skulle hinna gå in på datorn nu morgonen ens, men allt är färdigpackat och jag är nyduschad.
Hade lite svårt att somna igår och sen vaknade jag till ett antal gånger, så lite trött är jag!!
Nä, nu är det dags, jag kommer tillbaka om ett par, tre dagar! Bye!

Dusch

Har nu packat det mesta jag ska ha med mig imorgon bitti! Bara sköna myskläder blev det, massor av nya veckotidningar och några bra böcker. Smycken & smink får stanna hemma. Nu ska jag gå & ta en dusch & skrubba mig ordentligt ren. Borde lägga mig tidigt ikväll eftersom jag ska upp 05.30 imorgon, men det känns som att det kommer bli svårt att somna.....
Om allt går som det ska hörs vi när jag kommit hem efter operationen!

Har varit på Ersta

och träffade först en sjuksköterska som gick igenom lite praktiskt om morgondagen. Efter det pratade jag med narkosläkaren en snabbis, allt verkade vara som det skulle. Sedan fick jag ta lite olika blodprover och fylla i nåt som kallades "bas-test". Hela besöket tog c:a 1 timme.

När jag var på sjukhuset kände jag mig otroligt nervös. Har inte varit så orolig tidigare men nu när det är så nära
så känns det otroligt pirrigt & tankarna far runt i skallen......

-5 kg

Är glad och nervös idag!!  Glad för att jag lyckats gå ner 5 kg & minskat 18 cm runt kroppen på 13 dagar!!
Nervös för att jag ska göra operationen imorgon naturligtvis.
Jag har massor att göra idag & ska dessutom till Ersta & träffa narkosläkaren.
Återkommer lite senare!




                                                     Mått & vikt
                        20/1         2/2           
Vikt kg           119,4       114,4       -5 kg
"Midja"           115          111         -4 cm
Mage/navel   136          131         -5 cm
Bröst              127          124         -3 cm
Överarm          35             35          0 cm
Lår                    77            76         -1 cm
Vad                   47            46         -1 cm
Hals                 42            40         -2 cm
Stuss              130         128        -2 cm
                                                        -18 cm
  









                                    

Inte långt kvar nu!

Har som vanligt på kvällen tagit ett långt, skönt bad!  Idag är jag extremt sugen på mat.
Jag tror att det beror på att jag "resonerar" med mig själv om, huruvida jag ska äta en vanlig middag imorgon eller inte!!?? Jag har ju "flytit" sen den 20 januari nu, på tisdag ska jag opereras och efter det väntar 4 veckors flyt ytterligare.
Lite tråkigt liv är det ju, och det skulle även normalviktiga personer tycka. Att det är trist att inte äta någon mat överhuvudtaget, alltså! Det är ju osocialt, liksom!  Ja, ja vi får se!

Imorgon ska jag på besök till Ersta och träffa narkosläkaren, snart är det dagen D!!

Söndag 1/2-09

Blev väckt tidigt av lill-tjejen igen, tyvärr! Idag är det en kompis till oss som fyller år, så då är det kalasdags igen!!
Jag "slipper" dock att åka med, eftersom nån måste vara hemma med den sjuka dottern. Lite skönt kan jag tycka!

Gjorde precis en "inventering" av Modifast-förrådet. Det är ju bara idag och imorgon kvar nu!!
Hade kvar mest av Potatis & purjolöks-soppan & den har jag fått lite avsmaks/äckel-känslor för tyvärr!!
Sen hade jag en choklad,en hallon och tre vanilj, så jag får se hur jag får ihop det bäst.

RSS 2.0