Sängdags!

Kalaset avlöpte väl!! Vi fikade & snackade & lilltjejen fick massa fina presenter. Framförallt kläder som hon faktiskt önskade sig allra mest. Hon är redan ett riktigt modelejon. De sista gästerna gick inte förrän drygt 18. Då gjorde vi Wienerschnitzel med potatis, ärtor & sallad. Jättegott! Tjejerna har badat, men själv hann jag inte. Har kollat på Blåsningen på TV & betalat räkningar. Nu ska jag fixa matlåda & förbereda lite inför veckan. Är verkligen skittrött så sen ska jag slänga mig i säng så fort som möjligt.

Vägning måste det bli också, eftersom jag missade det förra veckan. På onsdag är det ju dessutom min 1-årsdag som opad!!

Söndag 31/1

Imorse uppvaktade vi vår "lillskrutta" som fyller 4 år idag! Åt sen lite yougurt & hämtade äldsta tjejen från sin kompis. Körde henne till stallet. Köpte två tårtor på konditoriet. Sitter nu här med en Cappuchino & ska snart sätta igång & förbereda dagens kalas. Vid 14 kommer alla.

Känner mig lite låg idag, fast jag inte riktigt vet varför. När jag satt i bilen funderade jag på, att det är så jobbigt att alltid stressa, att skynda sig för att ta sig från ett ställe till ett annat osv. Men så är det väl för alla antar jag...
Skulle vara så skönt att "bara vara" lite mer.... Det är svårt dock, heltidsjobb, 3 barn som håller på med olika aktiviteter + att man själv har vissa intressen! Man får väl pusta ut sen när man blir pensionär!?


Kalas m.m

Halva helgen har redan gått! Jag är tyvärr jätteförkyld & har känt mig "halvkrasslig" hela veckan. Barnen är hostiga & rossliga dom med. Igår, fredag, jobbade jag bara till 14 som vanligt. Hade sen en lugn skön hemmakväll. Tog först ett långt bad. Åt sedan jättegod lax som min man gjort. Jättegott vin blev det också & sen slocknade jag i soffan mitt i den nya serien "Solsidan".

Gick upp vid 9.30 imorse & satte direkt igång med att baka några kladdkakor & havrebollar. Vid 13.30 kom det ett gäng tjejer från dagis, för att fira min yngsta tjej som fyller 4 år imorgon. Dom blev bjudna på glass, bullar & kakor, sen lekte dom & hade kul. Några föräldrar stannade kvar & tog en fika & satt & pratade. Det var trevligt. Vid 16 blev vi själva igen. Då kröp jag upp i soffan & läste tidningen. Äldsta tjejen har åkt till en kompis på "sova över kalas". Vi andra har precis ätit. Det blev faktiskt fisk idag igen till min stora glädje. Torskrygg med kokt potatis & skirat smör. Supergott! Ska kolla på Robinsoninalen ikväll & bara softa.

Nu är vi där igen...

HELG!!!! Me like! Tyvärr är både jag & barnen krassliga. Får se om jag pallar att jobba imorrn, men det tror jag. Dessutom jobbar jag bara fram till 14 på fredagar, så det verkar lite"onödigt" att vara hemma då. Mannen fick hämta tjejerna tidigt från dagis, för dom ringde därifrån & berättade att "lillskruttan" var jättehostig & hängig. Själv har jag också varit hängig idag + att jag har fullt upp med massa kundmöten m.m. Kom hem från jobbet 19.30.

Nästa vecka blir det 1-årsjubileum för mig. Har fortfarande inte blivit kallad till kontroll på sjukhuset & det verkar lite skumt tycker jag!?

I helgen blir det massa bak & kalas om vi inte blir tvungna att ställa in pga sjukdom ;-)

"Ego-vecka"

Häromdan var jag hos frissan & klippte & färgade håret. Gick sen runt lite på stan, hittade en svart lite längre blus på HM, som är snygg till mina nya jeanstights. Idag var jag på salong & gjorde en ansiktsbehandling. Böt sen om hemma & åkte tillsammans med familjen till några vänner & åt middag. Vi har precis kommit hem nu & slängt barnen i säng. Jag ska också lägga mig snart. Redan torsdag imorgon.....helt otroligt!! Snart helg igen!


Söndag kväll

Igår köpte jag ett par gråa jeanstights på VILA. När jag var i affären & expediten skulle ge mig ett par att prova, tittade hon på mig, för att kolla vilken storlek jag skulle ha, & sen sa hon att antingen small eller medium borde passa. Helt sjukt, för ett år sen hade det inte funnits några i min storlek överhuvudtaget..... Nu blev det att par M iofs, men det är ju helt fantastiskst!

Jag tog mig faktiskt i kragen idag & rensade undan en del kläder, det är dock mycket kvar, men jag får ta lite i taget. Två Ikea-kassar blev det iallall & dom ska jag ge till syrran. Har även tvättat alla stolsdynor till köksstolarna. Ett varmt bad hann jag med innan middagen, som idag bestod av ost & skinkschnitzel, pessad potatis, stekt halloumi & tomat & avokadosallad. Jättegott! Sitter nu i soffan & tittar på Kalenderflickorna, efter det är det sängdags. Kommande vecka är det mycket inbokat, pust!

Trist att helgerna....

....alltid går så fort!! Fredagen var mysig med god mat, vin & Let´s Dance. På lördagen åkte jag & klippte en av tjejerna & inhandlade en present till en kompis. Det blev Björk & Berries till henne också, duschcremen & bodybutter. Va sen på kalaset. Fikade & snackade. Kom hem igen vid 16-tiden. Då la jag mig i ett varmt bad. Till middag åt barnen Tacos & vi musslor & räkor. Vitt vin idag. Sen blev det soffan & Tv:n. Va väldigt trött så jag la mig tidigt & läste några minuter & "slocknade" sen.

Nu är det söndag. Har "plockat" undan lite & lagt in en maskin tvätt. Ska försöka börja rensa lite i en av mina garderober!!

Björk and Berries

Vi hade en ganska jobbig natt, inatt. Vår mellantjej hade feber & hostade förfärligt. Var extremt trött när klockan ringde 06.00 & det var dags att gå upp & duscha & åka till jobbet.... Min man stannade hemma & vabbade, för jag hade en hel del inbokat på jobbet. Jobbade dock bara till 14.00. Åkte en sväng då & köpte lite olika Björk & Berries produkter. Dom är helt underbara! Efter det hämtade jag barnen & åkte hem. Min man har stått vid spisen & fixat sen jag kom hem. Det blir kött & potatisgratäng med både Tiramisu & några sorts äppelknyten i smördeg till efterrätt. Har suttit & "sippat" lite på ett glas rödvin & tagit några ostkuber.
I LOVE FRIDAYS!

                                                                                                                               


F-n va skönt!

Redan fredag!!! Me like. Veckorna flyger iväg, som vanligt! Har precis kommit hem från jobbet. Jobbar ju sent på torsdagar. Känner mig faktsikt helt slut, har haft mycket att göra. I veckan har vi varit i stallet som vanligt, igår var vi på vernissage i skolan, vi åt även där hela familjen. Åkte sen till ett köpcentrum på kvällen & kollade efter jeans bl.a. Hittade två par på Lindex, men jag ska prova dom härhemma igen & se om jag ska behålla dom. Det känns så lyxigt att kunna ha kläder i vanliga storlekar..... Igårkväll lyxade vi till det lite & tog ett glas rödvin & åt lite ost & nötter. Nu ser jag fram emot helgen.

Favorit i repris!!

När det gäller min vikt, alltså! För tredje gången i rad väger jag 77,6 kg! Jag har iofs tappat 4 cm också, så lite har det ju hänt ändå :-)





Mått & vikt
                      20/1-09        13/1-10         19/1-10          (vecka)        Totalt:
Vikt kg             119,4            77,6             77,6                 0             -41,8 Kg
"Midja"             115               87                87                   0               -28 cm
Mage / navel     136              106               105               - 1 cm          -31 cm
Bröst                127              105               105                 0               -22 cm
Överarm            35                29                29                  0                 -6 cm            
Lår                    77                61                60                - 1 cm          -17 cm
Vad                   47                39                39                  0                 -8 cm
Hals                   42               35                 34                - 1 cm           -8 cm
Stuss               130              106               105                - 1 cm         - 25                                                                                    - 4 cm         -145 cm

Veckan har "kickat igång"

Har som vanligt jobbat hela dan. Efter att ha hämtat barnen åkte vi över till en kompis & tog en fika. Åt sen kyckling & rissoni från gårdagen. Det var verkligen jättegott! Igår blev det även lite rött till, "söndagsmys"....
Har även idag tagit ett skönt bad & nu är kvällen i stort sett slut!! Ska lägga mig tidigt & läsa min"bra-iga" bok.
Natti, natti! Imorgon är det dags för vägning :-)

Har varit hemma hela dan

På förmiddagen låg vi i sängen & kollade på Robinson från igår. Det kändes så tomt & konstigt utan barnen. Det är så otroligt sällan vi är hemma själva utan nåt av barnen. Åt en omelette med skinka till lunch. Har "röjt" lite härhemma & tog sen en fika med morfar när dom kom hem igen. Nu åkte mannen iväg till simskolan med småtjejerna & den stora har blivit hämtad för gympa. Jag ska förbereda middagen som blir kycklingfilé panerad i halloumi med "Rissoni-sallad". Ikväll blir det nog ett långt skönt bad också.

Jaha!

Då är även denna helg snart slut, tyvärr! Fredagen var lugn & mysig. Igår var vi först på gympor med småtjejerna & sen åkte vi hela familjen & åt lunch ute & köpte lördagsgodis. Barnvakten kom sen vid 16.30 & jag & mannen åkte till stan. Va inne på NK en snabbis & gick sen till Resturanb B.A.R & åt middag. Drack ett glas champagne & åt lett par blåmusslor till förrätt. Huvudrätten bestod av Torsk med pepparot, broccoli, skirat smör & kokt potatis. Till det drack jag ett glas Alsace-vin. Jättegott! Till efterrätt åt jag en lite bit Appfenzeller(ost) med fikonmarmelad & portvin. Me like! Tur att vi satt i flera timmar....... Efter middagen var vi faktiskt på bio. Vi såg "Snabba Cash". Den var inte så bra som jag trodde den skulle vara, men den var helt okej. Boken är dock mycket bättre. För tillfället är jag & mannen själva hemma. Morfar var här vid 9.30 & hämtade tjejerna för att ta med dom på julgransplundring!

Fredagsmys

Jag älskar fredagar! Det känns skönt redan på morgonen när man vaknar. Jag jobbar ju dessutom bara till ungefär 14.30 på fredagar, så jobbardagen är extra kort. Vi kommer bara vara hemma & mysa ikväll. En kompis till äldsta dotter ska sova över. Det blir skaldjur till middag, och barnen får lite kött & pommes. Ska försöka hålla mig vaken så att jag kan se Let´s Dance också. Inhandlade lite nya "magasin" att bläddra i också. Har tänt lite ljus & ska faktiskt hoppa upp i soffan nu en stund, med mina tidningar.....

                                                                             
       

Min vikt...

....hade inte förändrats nämnvärt sedan förra vägningen, den var 77,6 kg! (-0,1 kg) Har inte orkat "mäta" mig så det får bli nästa vecka. En jobbarkompis frågade idag: om jag hade gått ner i vikt, för min byxor såg så "pösiga" ut?  Jag hade på mig ett par svarta glansiga byxor i stlk 42. När jag började på det här jobbet, hade jag ett par precis likadana fast i stlk 44 som blev för stora & nu är även dessa i 42 lite stora...... Klädkontot är som sagt ganska stort för tillfället!!



Brrr....

Usch, vad jag fryser! Nog för att det är kallt ute, men jag har aldrig varit så frusen som jag är nu!! Det måste bero på att jag har blivit "mindre" för jag har alltid varit "varm" av mig förut. Kommer knappt ihåg att jag frysit förr!?

Ännu en jobbardag har förflutit. Det är fullt upp nu & jag har massor att göra. Eftersom jag fortfarande är ny på jobbet är det ju dessutom lite svårare för mig eftersom jag inte vet hur jag ska lösa allt. Åt fajitas med kyckling & stekta grönsaker till middag. Har sen varit i stallet & frysit...... Har nu ätit en avocado till mellis & ska sätta mig framför Tv:n.

100111

Visst ser det konstigt ut? Jag har inte vant mig vid våra nya datum, ännu! Det känns helskumt börja med 10 osv....Ja, ja man vänjer sig väl, antar jag! Har ganska nyligen kommit hem. Jobbade fram till 16 & hämtade sen tjejerna. Ska steka potatis & värma rödspätta från igår. Räksåsen gick åt, så det får bli remouladsås till istället.

Om ett par veckor är det precis 1 år sen jag opererades! Allting känns jättebra & nästan lite overkligt. Jag är ju fortfarande överviktig med mina dryga 77 kg, men folk som ser mig tänker antagligen inte "vilket fetto" längre.... Jag känner mig ganska fin faktiskt, men vill gärna gå ner till 70 kg åtminstone. Det mål jag satte upp vid open var 75 kg & där är jag nog snart, men "mycket vill ha mer".....;-) Vi får se hur det går! Jag slarvar ju en hel del, så isånafall måste jag "skärpa till mig"!!

"Söndagsmys"

Gjorde en riktig "brak-middag" ikväll. Det blev "söndags-mys" med god mat & vin. Panerad rödspätta med pressad potatis & räksås. Till det hade vi också stekta skogschampinjoner, stekt spenat & sparris. Till det drack vi ett jättegott vitt vin. Hade tänkt att ta ett bad också, men jag måste stryka lite blusar m.m, så jag tror att jag hoppar över det, tyvärr. I veckan är det inte så mycket inplanerat förutom, ridning & gympor.


Julen utstädad!

Vaknade runt 9 imorse men låg kvar till 9.30. Åt mannagrynsgröt till frukost. Har "städat bort" julen idag. Har bara kvar adventsstakarna nu, dom åker väl bort nästa helg. Skulle behöva röja rejält hemma, men man hinner aldrig riktigt med det!? Helgerna går så himla fort & det är fullt upp jämt. Dessutom är skönt att bara få sitta & "softa" en stund för en gångs skull! Ska nu köra mellantjejen till ett kalas.

Alvin & gänget 2

Det blev bio idag. Alvin & gänget 2, kollade vi på. Tog även med en kompis till äldsta tjejen, som också ska sova över här. Passade på att sula om mina nya stövlar också & blev chockad över hur dyrt det var, 278:- !! Det tycker iallfall jag är skitdyrt!! Nu har vi tänt brasa igen & det är så mysigt!! Sitter här med ett glas rödvin & njuter! Tänker på att man faktiskt har det rätt bra ändå! Jag har min man (även om det är en del bråk då & då), mina tre fina, underbara döttrar, jag har det "gott ställt", ett bra jobb, fint hus, lantställe, vi åker på semester utomlands, fjällsemestrar, äter & dricker gott & köper det mesta vi vill ha. Bättre än så blir det inte. Det gäller att ta vara på det man har & njuta av det. CARPE DIEM



Helg igen!

Skönt med helg igen!! Igår fredag jobbade jag bara till 14.30. Var på IKEA en snabbis & hämtade sen barnen. Gjorde det lätt för oss & åkte ner till Thai-restaurangen hela familjen & åt. Fick med mig halva portionen hem i en "doggy-bag" ;-) Jag hade tänkt att göra rödtunga efter ett nytt recept jag har hittat, men det fanns ingen bra vit plattfisk alls i affären, så det får bli en annan gång. När vi kom hem gjorde vi en brasa, tände lite ljus  & kröp upp i soffan. Läste tidingarna & kollade sen på Let´s Dance. Eller, såg iallafall lite i början, sen slocknade vi hela familjen i soffan, en efter en....

Nu är det lördag förmiddag. Vi har ätit gröt till frukost & ska snart åka iväg på bio. Den här gången har vi iallfall bokat biljetter!!

Lång dag...

Har idag jobbat mellan 07.30-19.00. Det var en lång arbetsdag, men som tur är så är det ju redan helg imorrn igen:-) Har inte planerat nåt speciellt i helgen & det känns verkligen skönt. Idag har Damernas Värld kommit med posten så jag ska faktiskt sätta mig i fåtöljen framför brasan & bläddra i den nu, det är lyxigt!!

"Mega-dumpade"

Igår slutade jobbet jag vid 14. Hämtade barnen & åkte till en kompis & fikade. Kom hem till middagen & åt då Tacos från gårdagen. Tog ett glas vin & åt nötringar som jag "mega-dumpade" på. Jag mådde jätteilla & slocknade på soffan. Sov i drygt en timme & kollade sen på Paradise Hotel. Läste lite sen & sov. Läsen en jättebra bok just nu, El Choco, om han som smugglade kokain i Bolivia & hamnade i fängelse där. Kan rekommenderas!

Idag åkte hela familjen till Kista för att gå på bio. Tyvärr hade vi inte bokat biljetter & det var helt utsålt, så det blev ingen bio alls för oss. Köpte en svart kjol på HM & svarta tofflor på Scorette iallfall. Barnen har lekt på ovanvåningen & jag & mannen har kollat på den sista Johan Falk-filmen. Dom är ju så bra. Nu ska jag äta en halv krabba & kolla på nästa film: Flickan som lekte med elden.

Min härliga tofflor



När det gäller veckans vikt, så.....

....var det i princip samma siffror som förra veckan! -0,1 kg & "inga centimetrar" !! Det är jag jättenöjd med ändå, faktiskt!





Mått & vikt
                      20/1-09         31/12            5/1-10              (vecka)        Totalt:
Vikt kg             119,4            77,8             77,7              - 0,1 kg       -41,7 Kg
"Midja"             115               87                87                   0               -28 cm
Mage / navel     136              106               106                 0               -30 cm
Bröst                127              105               105                 0               -22 cm
Överarm            35                29                29                  0                 -6 cm            
Lår                    77                61                61                  0               -16 cm
Vad                   47                39                39                  0                 -8 cm
Hals                   42               35                 35                  0                 -7 cm
Stuss               130              106               106                  0               - 24                                                                                                       -141 Cm

Måndag kväll

Hade jättesvårt att somna igårkväll. Låg i sängen & kollade på konsert med Robbie Wiiliams, han är min favorit!!
Men sen var det tji att somna, läste & släckte flera ggr & somnade väl sen till slut. Vaknade sen ett flertal ggr under natten. Det är precis som att man blir lite nojjig över att man behöver sova för att man ska jobba och så!?

Imorse lämnade jag först småtjejerna på dagis & sen den äldsta i stallet. Efter det åkte jag & jobbade. Åt bara Sparrissoppa till lunch & det är på tok för lite. Jag måste ta tag i min matvanor ordentligt nu! Åkte från jobbet vid 15.30 & hämtade alla barnen. Var tvungen att handla också. Gjorde Tacos till middag. Har fortfarande välidigt ont i ryggen så jag har tagit ett långt varmt bad nu. Det känns alltid lite bättre efter det. Nu ska jag faktiskt hoppa i säng.

Nya stövlar!

Åkte iväg en sväng med en kompis & kollade lite på "stan". Hittade ett par jättefina svarta stövlar som jag köpte.
Tog också en fika & satt & pratade lite. Tyvärr har jag jätteont i ryggen igen, hoppas det går över snart!
Nu har jag precis kommit upp ur badet, & ska förbereda lite för kommande vecka!

Här är en bild på mina nya fina stövlar!




Söndag 3/1-10

Vad vackert det är ute med all den vita snön! Jag sitter i köket & ska precis göra iordning frukost till oss alla. Det har blivit senare kvällar & senare morgnar nu på jullovet..... Har massa praktiska saker att fixa idag egentligen men vi får se vad som händer! Imorgon är det till att jobba igen, äldsta tjejen ska vara på ridläger t.o.m onsdag, sen börjar skolan på torsdag & gympan m.m drar igång igen! Då är det slut på lugnet.....

Nytt År

Vår fest på Nyårsafton blev jättelyckat! Vi röjde undan på förmiddagen, fixade, dukade & förberedde allt som gick innan gästerna kom vid 18.30. Dukningen gick i svart & silver, urläckert!! Jag fick en jättefin "marsall-boll" utav våra gäster, som hängdes upp vid entren.  Vi var totalt 8 vuxna & 9 barn. Vi började med champagne & lite småplock. Sedan blev det gratinerad hummer & huvudrätten var alla skaldjur man kan tänka sig. Hummer, räkor, havskräftor, krabba, kungskrabba, ostron & blåmusslor. Bröd, majonnäs, löjrom & olika ostar fanns också. Alla njöt & tyckte att det var jättegott. Vid 12-slaget gick vi ut allihopa & smällde raketer. Efter det blev det kaffe & efterrätt. Gino med vaniljglass bjöd vi på, det gick åt som smör i solsken. Innan alla gick vid 04-tiden hann vi med att spela lite spel också. Plockade undan det värsta & stupade sen i säng, nöjda & glada.

Igår på nyårsdagen var vi hemma hela dagen. Plockade undan & låg sen på soffan, slocknade ganska tidigt.

Idag, lördag har vi varit ute ett gäng med barnen & åkt pulka & snowracer. Vi hade med oss varm choklad & bullar. Härligt!! Nu funderar jag på att lägga mig i ett varmt bad en stund, så får det bli!! 

RSS 2.0