Sol,bad & shopping

Har legat nere på stranden hela dagen med barnen & några kompisar. Jätteskönt! Gick sen hem & duschade & smörjde in mig. Åkte därefter till Kista Centrum med en kompis & shoppade lite. Var tvungen att hitta något att ha på mig på lördag, då vi ska på bröllop. Hittade en jättefin blus/tunika som tyvärr var svindyr men jag har letat länge efter något & inte hittat......så den fick det bli! Nu ska jag sätta mig & betala räkningarna som jag ännu inte har gjort....

Vägning!

Har vägt mig idag eftersom det är tisdag,inte mycket har hänt dock (och jag vet varför.....)





Mått & vikt
                        20/1       23/6           30/6           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      93,3           92,8            -0,5 kg      -26,6 kg
"Midja"           115         101            101               0               -14 cm
Mage/navel   136         118            118               0               -18 cm
Bröst              127         115            115               0              -12 cm
Överarm          35           32               32               0                -3 cm
Lår                    77           68               67              -1 cm        -10 cm
Vad                   47           43               43               0                -4 cm
Hals                 42           38               38                0               -4 cm
Stuss              130        115            115                0             -15 cm
                                                                              - 1 cm       - 80 cm

Sol & bad

Har ju inte uppdaterat sen i lördags em. Då var vi ute & åt på restaurang på kvällen & sen var vi uppe hos några kompisar & drack iskall rosévin & satt ute & snackade.

På söndagen tog vi båten ut till "Blå Lagunen" som ligger ute vid Ekerö. Det är ett stenbrott med jättefint klart,blått vatten. På eftermiddagen hade vi kalas för släkten för våran 9-åring. Vi bjöd på grillad korv, jordgubbar & glass & kladdkaka.

Idag har jag & en kompis varit med barnen på stranden hela dagen. Sedan var jag & vaxade mig igen. Efter det grillade vi & drack lite vin. En gammal kompis ringde & vi pratade i över en timme. Ska kolla lite på Tv nu & sen lägga mig.

Rid-kalas

Vad det är härligt när det är så fint väder. Igår blev det lite solande & på kvällen grillade vi egna hamburgare & drack   rosé vin. Kollade på 2:a halvlek i fotbollen också, jättespännande!

Idag har vi haft rid-kalas för den äldsta dottern som snart fyller 9 år. Det var jättelyckat! Först red tjejerna, sen fikade vi med kladdkaka b.la. Efter det hade vi 5-kamp.


Ännu en dag till ända

Var iväg till gyn i morse. Var sen uppe på Plantagen & köpte lite roliga färska kryddor som jag ställde i krukor i mitt lilla växthus. Det var Ananas-salvia, äppel-mellis & citron-meliss. Låg sen ute på altan & solade några timmar. Hämtade barnen, mötte upp mannen & åkte & käkade på en italiensk retaurang. Efter det åkte vi till en kompis som har pool så att barnen fick bada. På kvällen nu tog vi ett glas vin & åt ett par kex med ost på. Lyxigt! Nu är det dags att lägga sig, imorgon är det sista dagen för barnen & sen får dom sommarlov.

Läggdags!

Var i stan & käkade lunch på Bistro Berns. Jättetrevligt att träffa några gamla kollegor. Omelette blev det för mig, svindyr,145:- & jag orkade bara äta upp drygt halva till råga på allt! Gick sen runt en liten stund innan jag åkte hem & hämtade upp barnen + kompis. Åt pastasallad från igår till middag. Var sen i leksaksaffären & köpte nya vattenballonger & såpbubblor. Köpte sen hem glass från McDonalds som vi mumsade på ute på altan. Duschade barnen & har sen kollat på Byggslaget. Ska snart gå & lägga mig & kolla lite på Tv & läsa.

Till stan

Har redan hunnit med att både göra efterkontroll på öronen hos doktorn, på mellantjejen & ha utveckilingssamtal på dagis. Ätit en hårdbrödmacka med skinka & ska nu fixa iordning mig & åka in till stan. Ska äta lunch med några gamla kollegor! Helst skulle jag vilja lägga mig & sola men det får bli imorgon.

Glömde..

Det är ju tisdag & vägdag men jag glömde helt bort det i morse så jag fick göra det nu istället. Tyvärr inga glädjesiffror!






Mått & vikt
                        20/1       16/6           23/6           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      93,8           93,3             -0,5 kg      -25,6 kg
"Midja"           115         101            101               0               -14 cm
Mage/navel   136         119            118              -1 cm       -18 cm
Bröst              127         115            115               0              -12 cm
Överarm          35           32               32               0                -3 cm
Lår                    77           69               68              -1 cm         -9 cm
Vad                   47           43               43               0                -4 cm
Hals                 42           38               38                0               -4 cm
Stuss              130        115            115                0             -15 cm
                                                                              - 2 cm       - 79 cm


Jag är usel...

...just nu på att uppdatera bloggen & ber om ursäkt för det. Vet också att det är roligare för er läsare med mycket bilder & sånt men eftersom jag har valt att inte berätta om min operation för någon kan jag just nu inte visa bilder på mig själv.

Igår var en helt underbar dag. Vi badade i Vallentuna på ett bad med utomhuspooler. Det var inte extremt mycket folk heller så det var välddigt skönt. Åkte sedan hem & duschade & åt lite mat. Var sen i Kista Centrum som inte stänger förrän 21.00 med en kompis & shoppade lite. När jag var där var min man & barnen ute på sjön med båten. Så alla var nöjda & glada.

Idag lämnade jag äldsta tjejen på fritids vid 10. Åkte sen & gjorde lite ärenden, efterdet har jag legat i en solsäng på altanen med en tidning & bättrat på solbrännan! Just nu sitter jag & käkar kyckling till lunch.

Bada

Har precis ätit yogurt & flingor. Ska nu packa utflyktsväskan & åka & bada med äldsta dottern & en annan familj.

Tillbaka hemma!

Idag har det varit ett underbart väder. Åt frukost ute på altan på landet & satt sen ute i solen & läste. Barnen var t.o.m nere & badade en snabbis, trots att det inte var mer än c:a15 grader i havet. Städade av huset, packade & åkte hemåt vid 16-tiden. När vi närmade oss hemma öste regnet ner.... men det gick över lika fort & sen blev det en fin kväll. Åt kina-mat till middag. Har tvättat en del & även hunnit med ett varmt bad!

Blandat väder

I morse när vi vaknade vräkte regnet ner, så vi har mest "slöat" hela dan. Nu däremot skiner solen igen & barnen är ute & leker. Ska snart börja förbereda middagen som får bli rester av gårdagens midsommarmiddag. Sill, olika sorters lax, köttbullar & prinskorvar m.m. Jordgubbar & glass blir det som efterrätt.


Glad midsommar!

Är ute på landet. Solen skiner men det är ganska kallt, tyvärr! Jag har stekt köttbullar & barnen har plockat blommor. Nu ska jag hoppa in i duschen & sen åker vi till Hembygdsgården & dansar kring stången.

Lena fötter....

.....har jag nu igen! Var på fotvård igår igen. Det känns så lyxigt! Var sen runt & shoppade lite igen. Det är så svårt att låta bli nu när jag kan handla det mesta på "vanliga" affärer & avdelningar. Dyrt blir det förstås, men just nu struntar jag i det. Efter att ha hämtat dotter i stallet mötte vi upp mannen & småtjejerna & så åt vi ute på restaurang. Jag åt jättegod marulk!

Nu har jag i princip packat klart. Ska hämta upp barnen & sen bär det av ut på landet för att fira midsommar.

Hoppsan.....

Jag har visst gått upp i vikt denna vecka..... Jag tror att det beror på att jag först knappt åt något alls på drygt en vecka & sedan har jag slarvat lite & i helgen festade jag ju också!!





Mått & vikt
                        20/1        9/6             16/6           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      93,2           93,8            +0,6 kg      -25,6 kg
"Midja"           115         102            101              -1 cm        -14 cm
Mage/navel   136         119            119               0              -17 cm
Bröst              127         115            115               0              -12 cm
Överarm          35           32               32               0                -3 cm
Lår                    77           69               69               0                -8 cm
Vad                   47           43               43               0                -4 cm
Hals                 42           38               38                0               -4 cm
Stuss              130        116            115              -1 cm       -15 cm
                                                                              - 2 cm       - 77 cm

Lugnt idag

Efter mitt varma bad var jag jättetrött, så jag la mig & läste lite & sov sen nån timme. En slödag blev det. Hämtade småtrollen från dagis & åkte sen till stallet för att hämta stora tjejen. Var med när dom släppte ut hästarna i sommarhagen för första gången i år. Hästarna blev helt tokiga av lycka när dom släpptes, jag undrar om tjejerna får in dom imorgon bitti när det är riddags igen !? Åt lax till middag. Var sen en sväng till Lindex. Efter det har jag bara legat i soffan & zappat.


Regn & rusk

Usch, ytterligare en dag med regn & rusk. Har varit & lämnat dottern i stallet. Hon ska gå på dagridläger där denna vecka. Jag är klar med skolan för den här terminen & fick Vg i alla ämnen utom Matten där jag fick Mvg, så jag är nöjd. Nu är magen också bättre så jag måste se till att äta bättre och framförallt mer, då jag ätit extremt lite i en & en halv vecka. Har bestämt mig för att rensa lite garderober mm den här & kommande vecka. Under förutsättniing att det är dåligt väder, alltså, annars kommer jag slänga mig ner i solsängen på altanen & lapa sol. Men nu ska jag faktiskt ta ett långt varmt bad & passa på att njuta en en stund.

Söndag kväll

Var ju på tjejmiddag igår. Det var jättetrevligt & väldigt god mat. Utgång blev det också, men jag kom inte hem så sent, klockan var väl typ 02.15. Låg & drog i sängen till nästan 10.00 i morse, sen har vi bara varit hemma & slöat hela dan. Det var första dagen på länge som det inte var nånting bokat. Till middag blev det pizza. Jag har inte ätit pizza på 7 månader, så det var lite gott en sån här dag när jag var trött & lite bakis. Orkade dock bara äta 1/4 av en barnpizza men tog en slice till "kvällsmål" också. Dumpade inte! Nu på kvällen tittade vi på "Paradiset", har iofs ett den tidigare, men det fanns inget annat att titta på. Nu blir det sängen!

Tjejmiddag ikväll!

Vaknade vid 8.15 men gick inte upp förrän 9.15, jätteskönt! Min man åkte iväg redan 8.30 för han skulle på svensexa. Åt frukost & körde sen en tjej på kalas & en tjej till stallet. Hämtade ut en blus från kemtvätten & gjorde lite småärenden. Ska iväg på tjejmiddag ikväll så hoppas magen håller sig något sånär i schack. Tyvärr är det ju "skit-väder" så jag vet inte riktigt vad jag ska ta på mig.....


Skolavslutning!

Idag har det varit skolavslutning. Som tur var, var det ganska hyggligt väder på förmiddagen så vi kunde vara ute. Efteråt åkte vi upp till några grannar & fikade & åt jordgubbstårta. Min mage är mycket bättre idag & läkaren ringde just & sa att det inte var några bakterier på mina prover. Egentligen skulle vi iväg på 40-års-uppvaktning idag, men det blev intällt då hon blivit sjuk. Tråkigt, men lite skönt också, att bara få slänga sig i soffan & ta det lugnt. Stora tjejen ska iväg på lite party men annars blir det lugnt.

Presenter.....

Det är helt hysteriskt mycket kalas för oss just nu. Måste iväg & köpa 6 presenter idag. Är fortfarande dålig i magen men på nåt sätt känns det som om det har vänt. Eller så är det bara önsketänkande!? Fortsätter dricka vätskeersättning & nu har jag precis ätit lite fiskbullar, igen!! Är jättetrött men de senaste veckorna har jag inte sovit särskilt mycket. I morse skulle min man iväg 04.30 så då vaknade jag & hade svårt att somna om. När jag väl lyckades kom "lill-skruttan" in till mig & då var klockan bara 06.00. Låg & drog oss lite, sen blev det frukost & lämning på skola & dagis.

Onsdag kväll

Var jättetrött efter lunchen idag så jag la mig & vilade en timme. Har sen haft alla barnen+kompis hemma. Åt även fiskbullar till middag. Har fått i mig en del vätske-ersättning så det känns bra. Ska faktiskt gå & lägga mig & läsa lite nu.

Nu blir det fiskbullar & ris

Skrev mitt sista prov i Matte i morse. Det gick nog ganska bra, tror jag. Åkte sen till doktorn & tog lite prover. Han tyckte att jag såg förvånansvärt bra ut om såg till mina värden.... Jag hade jättelågt blodtryck bl.a så nu sitter jag här med vätske-ersättning & ska försöka få i mig lite fiskbullar & ris. Min kropp är ju inställd på svält, eftersom jag knappt har ätit nåt sedan i fredags, så jag har ingen direkt energi.


Orolig för magen

Efter att ha varit hos frissan idag var jag på dagis på utvecklingssamtal. Åkte sen till stallet med äldsta tjejen. Har fortfarande jätteproblem med magen & funderar på om det har nåt med operationen att göra?? Har inte ätit mycket alls sedan i fredags, får magknip & måste rusa till toan flera ggr/dag & då bara rinner det ut som vatten ( ber om ursäkt om någon är känslig)  Undrar vad det är för fel.....
Nu har jag suttit & pluggat lite matte för jag har mitt sista prov imorgon bitti! Nu måste jag göra mig iordning för kvällen, gonatt!

Frisörbesök=belöning!

Har ju gått ner ytterligare ett 5-tal kilon, och har ju iofs redan belönat mig med både Turkiet-resa & kläder, men jag tycker jag var värd ytterligare en. Så idag var jag hos frissan. Färgade håret & fick en ny fräsch frisyr. Brukar ju ha en kort tuff frisyr annars, men nu är håret lite på utväxt så det ser lite annorlunda ut mot vad det brukar.

Yes!!! -4kg

Jag är så glad idag, vågen visar -4kg på två veckor!! 4 cm har också försvunnit!



Mått & vikt
                        20/1       26/5            9/6           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      97,2           93,2            - 4 kg       -26,2 kg
"Midja"           115         102            102               0              -13 cm
Mage/navel   136         121            119             -2 cm        -17 cm
Bröst              127         116            115             -1 cm        -12 cm
Överarm          35           32               32               0                -3 cm
Lår                    77           69               69               0                -8 cm
Vad                   47           43               43               0                -4 cm
Hals                 42           38               38                0               -4 cm
Stuss              130        117            116              -1 cm       -14 cm
                                                                              - 4 cm       - 75 cm

Vågar inte äta!

Har haft småtjejerna hemma från dagis idag som var stängt. På förmiddagen var vi bara hemma & jag ringde lite samtal & "pulade" lite. Åkte sen & klippte barnen. Jag är fortfarande "konstig" i magen & törs därför knappt äta något. Har bara ätit två rostade mackor idag..... Vet inte riktigt vad jag ska göra!?

Guess who´s back, back in town......

Nu är jag hemma från min Turkiet-resa igen!! Det blev så stressigt innan resan ,med packning & annat, att jag inte hann uppdatera bloggen alls, tyvärr. Jag har haft det jättebra. Lyxigt att åka själv med några tjejkompisar! Vi har solat & badat, förstås! Ätit gott & druckit gott. Shoppat lite & partajat! Jag har rest ganka mycket tidigare, men aldrig till Turkiet. Jag blev glatt överraskad över hur bra det var & hur trevliga turkarna var, faktiskt! Dit kommer jag nog att åka tillbaka till. Som jag skrev tidigare hade jag ju velat väga betydligt mindre nu, men jag struntade i det & hade kul iallfall!

Veckan som kommer nu är lika hektisk som vanligt.... Imorgon bitti skulle jag egentligen skriva mitt sista matte-prov, men jag har åkt på någon sorts magsjuka/matförgiftning, så jag måste skjuta på provet! Dessutom är tydligen dagis stängt, vilket jag hade glömt bort, så barnen får vara hemma med mig. Sedan har jag utvecklingssamtal på dagis för båda tjejerna, öron-koll på ena tjejen, piano-avslutning m.m

Har ju inte vägt mig på nästan två veckor heller & kommer skjuta på det till ordinarie vägdag, alltså till på tisdag, men nu känner jag att jag måste ha gått ner litegrann iallafall!

Nu när jag är dålig i magen har jag jättesvårt att få i mig nåt, så kom gärna med bra tips på vad jag kan äta!

Känner mig inte direkt utvilad efter semestern, tyvärr! Det blev ganska sena kvällar, vi kom nog inte i säng förräns mellan 02.00-04.00 en enda kväll, så ikväll ska jag lägga mig tidigt!


RSS 2.0