Nyårsafton!

Igår var jag & barnen & såg på teater. Den var jättebra & barnen var jättenöjda. På kvällen hade vi några kompisar här hemma på middag. Eftersom jag hade ätit dåligt på dagen & det blev en hel del vin, kändes det imorse när jag vaknade. Ska nog försöka vila lite nu, innan vi ska på Nyårssupé hos några kompisar. Vi blir fem familjer som firar ihop. Det ska bli trevligt!



Ändrade planer

Mannen åkte själv med småtjejerna & fikade, så jag fick några timmar för mig själv! Och eftersom det bästa jag vet är att ta ett varmt bad så blev det vad jag har gjort. Passade på att scrubba ansiktet & göra hårinpackning & lägga en ansiktsmask också. Så nu ser jag fräsch ut & luktar gott. Nu ska jag ta ett glas vin & sätta mig i soffan & zappa lite, innan familjen ramlar in igen !!

Åkt pulka

Idag sov vi till 9.30, sen låg vi & drog oss lite, så frukost åt vi inte förrän 10.30. Var lite trötta allihopa, för igår stack vi upp till några kompisar på kvällen & drack vin & "surrade lite". Efter frukosten drog vi ut till pulkabacken & åkte, drack varm choklad & åt bullar. Skönt att komma ut & få lite luft.

Tjejerna har haft några kompisar här & lekt.

Har faktiskt röjt undan lite juldukar & sånt också, tvättat & nu ska vi käka . Efter det ska vi åka till några kompisar & fika.

REA

Usch för rea....!! Jag gav mig faktiskt ut en sväng "på stan" idag för att jag behöver en top till nyårsfesten. Det var hur mycket folk som helst, skitjobbigt. Jag tror att  julförsäljningen i år, kommer ta alla rekord! Det har ju varit helt hysteriskt mycket folk ute, både på gatorna & i butikerna, både före & efter jul!! Iallfall så hittade jag förstås ingen top :-( , däremot blev det en svart "ponchokofta" för halva priset från BIK BOK, som jag faktiskt var sugen på strax innan jul & en beigebrun skinnjacka, också för halva priset. Så iofs är det ju bra med rea också....
Även ett par svarta ankelboots från Scorette fick följa med hem idag.

Nu har jag precis stått & skurit upp julskinka, köttbullar & prinskorvar m.m till att steka pytt på. Det är så gott med hemmagjord pytt & julmaten är man ju trött på redan på juldagen nästan.




26/12-2010

Julen är över! Allt har varit jättebra! Vi har ätit & druckit gott, barnen är nöjda med sina julklappar, och vi har umgåtts med nära & kära!! Julafton firade vi härhemma.

Igår juldagen (årets bästa dag) tillbringade bara vi i familjen tillsmmans. Vi spelade spel & provade julklappar, åt julmat & massor av godis.

Idag har vi varit hemma hos svägerskan & ätit & bytt julklappar.  På kvällen har vi fortsatt intaget av godis & gott, softat på soffan & kollat på tv.

Julstök!

Igår gjorde jag massor av julgodis. Det blev knäck, choklad med rispuffar mm & "pepparkakskulor" !! Nu är min Jansson i ugnen, likaså skinkan & jag ska snart börja steka köttbullar..... Är det inte härligt med jul ;-)

Strykbrädan är framme så snart ska juldukarna strykas. Har tre paket till som måste slås in också!! Julsmusiken strålar från högtalarna, mannen tnder precis en brasa, jag ska vara ledig hela nästa vecka, jag har en underbar familj så nu känns allt väldigt bra!! Jag är glad & lycklig!!

Klappat & klart!

Nu har vi slagit in alla paket!! Bara ett paket till behöver införskaffas.Det blev en hel del, trots att vi bestämt att " i år ska det inte bli så mycket"......
(som vanligt!) Småtjejerna "däckade" tidigt idag & den stora sover hos en kompis, så vi fick en hel kväll att slå in paket m.m. Hamnade sen framför tv:n med ett glas vin.
 
Är nu skittrött & ska faktiskt gå & lägga mig ! Gonatt!!

Av nån konstig...

...anledning hade jag varken ont i axlar eller  huvud förra veckan , men idag efter att ha jobbat en dag, har jag jordens värk!! Lustigt!!??

4 dagar kvar nu.....




På nåt sätt känns....

.....det som om att det redan är jul!! Min stora tjej har varit ute & "julhandlat" med sin bästis & hennes mamma. Just nu är hon i köket & slår in paket & jag är förbjuden att komma in dit, hmm nu bli jag nyfiken... Mannen är på ovanvåningen & spelar Wii med småtjejerna & själv sitter jag med min sköna filt i soffan & tittar på Filip & Fredrik.
Mys helt enkelt....

Förrsesten har vi även hunnit med att "klistra ihop" vårt pepparkakshus, men vi har inte "pimpat" det än, eftersom alla barn vill vara med att göra det, & alla barn var ju inte hemma... Det är faktiskt lite svårt att samla hela familjen samtidigt. Granen stod färdig att pyntas i flera dagar, innan vi fick ihop det ;-)

Nåt liknande det här blir det nog!



Glöggat

Har varit hos några kompisar på eftermiddagen & druckit glögg & fikat. Höll igen & åt bara en bulle & två pepparkakor. Dom bor i stort, nytt hus & varje gång vi är där blir jag så sugen på att "rensa ut" & "fixa" hemma. Tråkigt nog, räcker tiden inte riktigt till. Det går så mycket kraft & tid bara till det vardagliga.... 

Nu håller mannen på att fixa middagen, kycklingfajitas blir det.

Om barnen inte somnar allt för sent, ska vi göra ett försök till att börja slå in lite klappar.



Snö, snö

Oj vad snöar!! Helt otroligt, men ganska härligt ändå!!  Sitter här med en cappuchino & ska gå igenom julklappslistorna & vad som behövs göras & köpas med mannen. Imorgon är det jobb som vanligt :-(
Skulle vilja vara ledig i flera veckor egentligen.....

Pyntat

Igår var jag ute & julhandlade lite. Är nästan klara med inköpen nu, har bara lite kvar. Ska eventuellt ge mig ut en sväng nu på eftermiddagen.
På kvällen var vi hemma allihopa & tog det lugnt, tittade på tv & drack lite vin. Jag somnade INTE på soffan, som jag nästan alltid brukar göra!

Idag har jag ställt fram lite tomtar, hängt upp julgardinerna & pyntat lite. Granen klädde vi tidigare i veckan så nu börjar det bli riktigt julfint härhemma. Mysigt!

Hoppas jag hinner med ett härligt bad också ikväll!?

Lyx

Har vabbat idag med, och eftersom jag egentligen skulle ha jobbat hela dan & även en bit in på kvällen, så vägrar jag ha dåligt samvete för att jag inte gjort "nåt vettigt"! Jag har iofs tvättat en maskin. 1,5 timmes långt bad har jag njutit av. Med mig tog jag Plaza & Elle, det är lyx det!!  Jag älskar dom tidningarna, och nu kan jag ju även ha dom kläderna m.m dom visar.

Nu var det över...

...tre månader sen jag vägde mig senast!! Jag vet att jag har varit "slarvig" och har därför dragit mig lite för att hoppa upp på vågen. Nu när det är jul blir det ju ännu mer fusk än vanligt, så jag ställde mig faktiskt på vågen nyss, för att ha lite koll på vikten ändå. Vågen visade 71,7 kg & då var det med kläder efter frukost ;-)
Alltså 1 kg mer sen i början av september & det känns ändå helt ok. Efter årsskiftet ska jag vara mer noggrann med mellanmålen & även börja träna ordentligt!

VAB

Idag har jag vabbat! Äldsta tjejen är dunderförkyld, hostig & har ont i halsen. Har röjt & plockat lite härhemma, sen hyrde vi en film, bäddade ner oss i soffan & låg & kollade sen på den. Ska snart åka och hämte småtjejerna.

Tänk att det bara är nio dagar kvar till jul!! Tiden går så otroligt fort. Jag älskar juletiden, att pynta och tända ljus.
På fredag planerar jag att göra julgodis. Nästa vecka får jag använda kvällarna till att göra Jansson, köttbullar & skinka. Jag jobbar ju som vanligt ända fram till jul. Mellan jul & nyår är jag ledig däremot & det ska bli så skönt! Är så trött nu & har verkligen svårt att komma upp i tid på morgnarna.


Hemma igen!

Ikväll har hela familjen varit på middag hos några släktningar. Vi har ätit, snackat, fikat & barnen har bytt julklappar. Vi kom precis hem. Är iofs ganska trött, men vill inte lägga mig riktigt än. Skulle vilja ha nån bra film att sätta på men det har jag inte. Ska kolla om det finns nåt kul på tv!

Gympauppvisning

Nu ska vi snart sticka iväg och titta på tjejernas årliga uppvisning på gympan.
Får inte glömma att släcka alla ljus! Det luktar vekligen jul här, köpte Yankee Candle med typ kaneldoft som luktar jättegott. Har också jättefina bokstäver i zink som bildar ordet jul, med svarta ljus i, skitläckert!!

Fast jag har svarta ljus!                                                                         




Julbord

Jag var ute och åt julbord med jobbet igår. Det var trevligt & det blev inte jättesent, men jag är ändå lite trött idag! Det är inte lika roligt att äta julbord längre, för man kan ju inte äta speciellt mycket. Jag kan iofs äta mycket mer nu, än för nåt år sedan, men det är ju inte som förr, innan open.

Börjar bli lite stressad nu, för jag har inte köpt en enda julklapp. Har inte ens några bra ideér..... Har ni?
Behöver förslag till följande: pojkar 12 år, 9 år, 8 år och 3 år. Flickor 5 år, 6 år, 10 år !!

Helg!

I love friday´s !!! Mannen är borta på julfest, så det är bara jag och tjejerna hemma. Den äldsta har en kompis här också, och vi ska snart äta varma mackor allihopa. Sedan ska jag hjälpa dottern att klä ut sig, för hon ska på maskerad ikväll.

När jag har kört genne ska jag sätta mig i soffan med ett glas vin. Mysigt.....



RSS 2.0