Fryser!

Har precis kommit hem från en fotbollsmatch igen! Jag fryser & är alldeles iskall. Tyvärr "värmde" inte spelet heller. Jag & mannen var ute & åt innan för att fira litegrann... Det blev torsk med färskpotatis, skirat smör & pepparot. Jag föredrar faktiskt fisk framför kött!! Nu blir det lite Tv & sen sänggående. Inatt kunde jag bara inte somna, jag låg & tittade på TV fram till 01:30 & sen var jag tvungen att läsa, så jag tror att jag somnade vid 02:30. Efter ett tag kom en av tjejerna in till oss med världens hosta..... Usch, hoppas det blir bättre inatt!

Rosa moln!

Igår seglade jag omkring på små rosa moln hela dan. Jag kände mig så stolt & fin!! Tyvärr finns det ju en baksida vid viktnedgångar också & det är ju att man kan tappa mycket hår & att naglarnas kvalitet blir sämre. Igår när jag hade duschat & satte i vax i håret fick jag stora sjok med hår i handen.......Naglarna känns inte heller så starka, så nu ska jag börja äta B-Kombi-tabletter som jag har fått tips om på VD. Förutom dom så äter jag ju varje dag:Kalcium, B12 & Mitt Val Kvinna. Lax till lunch idag igen! Ska nu fixa räkningar,deklarationen & plugga.

Tvåsiffrigt idag, tjohej!

Jag har vägt mig nu, & är faktikt nere på tvåsiffrigt!! Trots att det fattas ynka 2 hg till "belöning" så måste det naturligtvi firas på nåt sätt. I centrimetrar hade jag förlorat fem, så jag är mer än nöjd denna vecka!!






Mått & vikt
                        20/1        21/4         28/4         (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      101,1        99,6          -1,5 kg        -19,8 kg
"Midja"           115         106           104             -2 cm       -  11 cm
Mage/navel   136         122           121             -1 cm         -15 cm
Bröst              127         118           117             -1 cm         -10 cm
Överarm          35            33            33                0                 -2 cm
Lår                    77            71            71                0                 -6 cm
Vad                   47            43            43                0                -4 cm
Hals                 42            39            38               -1 cm          -4 cm
Stuss              130         120          120               0               -10cm
                                                                              -5 cm        - 62 cm

Känner mig bättre!

Efter att ha surfat runt lite på nätet, tog jag en dusch, två Alvedon & åkte sen till skolan. Hade Matte i nästan 4 timmar. Kom hem vid 17 & åt då lax med spenat & pasta till middag. Är fortfarande jätteförkyld men känner mig iallfall bättre! Har  "röjt" & "plockat" lite hemma. Borde ha pluggat men orkade bara pyttelite! Nu ska jag krypa till sängs & titta på "Ballar av stål" .

Förkyld & ont i halsen

Är förkyld & har ont i halsen. Var sängliggande nästan hela söndagen, och det hade jag verkligen inte tid med.... Tror iofs att det är just därför jag har blivit sjuk nu, för att det varit så stressigt den senaste tiden. Hade egentligen prov i Historia nu på morgonen men dels så har jag inte hunnit plugga & dels mår jag inte bra. Jag får skriva det nästa måndag istället förhoppningsvis. Har en "trippel-lektion" i Matte också kl.13 så jag funderar på att ta en dusch & "trycka i" mig ett par Alvedon & åka dit. Man hamnar så otroligt mycket efter annars & jag har så j-a mycket redan som det är...... Får se! Har ätit två Falu Rågrut & te med honung i, till frukost. Imorgon är det vägning igen & jag hoppas på att det blir tvåsiffrigt då!!!!


Är det inte den ena så är det den andra...

...som vaknar tidigt på morgonen. Den äldsta tjej sover gärna länge men de andra två "trollen" vaknar fortfarande tidigt! I morse var det mellantjejen som slog upp sina blå, redan vid 6 & sen fick vi inte henne att somna om. "Lillan" kom vid 7, men vi låg & mös i sängen en stund innan vi klev upp iallafall. Drack te & åt en kavring med ägg på till frukost. Tog ett glas yougurt till mellis. Vi håller på & fixar både ute & inne. Tar bort alla vinterkläder & skor & tvättar bl.a. Ska göra en liten paus nu för att åka & fika hos några kompisar som precis fått en bebis!

Härligt!

Fredag idag & solen gassar! Härligt, nu har man en hel helg framför sig! Ska försöka spola av altanen bl.a så vi kan ställa ut, utemöblerna. Jag tror att vi är dom enda i hela grannskapet som fortfarande har alla löv kvar på tomten, så dom MÅSTE bort i helgen. Vi har bara inte hunnit med det än. Har varit i i skolan & efter det var jag runt & handlade lite kläder till barnen & blommor m.m. Åt Västerbottenpaj till lunch. På enare tid har jag varit slarvig med maten! Missat mellanmål & tagit några godisbitar då & då........ Måste skärpa mig! Har tänkt att komma igång & träna också, men tiden räcker inte riktigt till just nu, tyvärr! Nu måste jag hämta barnen.

Varmare nu!

Torsdag idag, var i skolan fram till lunch & åkte sen & gjorde lite ärenden, köpte presenter till flera stycken, då den äldsta ska på flera "partyn" i helgen!  Åt sen Thai-mat till lunch. Efter det skulle jag plugga inför ett prov, men jag var så himla trött så jag orkade inte ens öppna böckerna. Satt bara & surfade en stund & hämtade sen alla barn+kompis. Stoppade glassbilen utanför oss & fyllde frysen med glass. Idag blev det ju jättefint väder igen & barnen är ute nu, med varsin glass-strut!

-1 kg

Vägde mig ju igår men har inte hunnit uppdatera bloggen. Har hur mycket som helst hela tiden, det är helt hysteriskt den här veckan..... Men iallfall så har jag gått ner 1 kg denna vecka!






Mått & vikt
                        20/1       14/4       21/4        (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      102,1   101,1 kg    -1,1 kg        -18,3 kg
"Midja"           115         106       106               0               -  9 cm
Mage/navel   136         123       122             -1 cm         -14 cm
Bröst              127         119       118             -1 cm           -9 cm
Överarm          35           33          33               0                 -2 cm
Lår                    77           71          71               0                 -6 cm
Vad                   47           44          43             -1 cm           -4 cm
Hals                 42           39           39              0                 -3 cm
Stuss              130        120         120             0               -10cm
                                                                           -3 cm        - 57 cm

Ny vecka!

Måndag idag & ny vecka. Jag har massa prov i skolan, möten & annat & barnen har massa aktiviteter så almenackan är helt fulltecknad. Är sugen på att väga mig nästan varje morgon men hittills har jag klarat av att hålla mig till tidagen.
På helgerna åker oftast nåt glas vin ner & även några godisbitar & jag funderar på om det är okej eller inte!?
Oj då, nu måste jag sticka, har matteprov, ju !

Kalas!

Det blev lugnt igårkväll. Jag tog ett långt bad sen grillade vi & såg på Robinson. La oss sen rätt tidigt, kollade på 1:an men somnade såklart preci innan "upplösningen", typiskt!

Gick inte upp förrän 9 imorse. Har ätit yougurt. Mannen är ute & samlar ihop alla kvistar för att köra bort dom. Själv tänker jag hålla mig inne, för det är verkligen svinkallt ute!! Vi ska iväg allihopa sen & ha kalas för mellan tjejen på ett "lekland" i närheten.


Bibblan

Stack iväg till Bibblan med småtjejerna. Hade lite böcker att lämna så det passade bra. Åt paj till lunch. Gick lite i affärer också men hittade inget roligt att köpa. Var sen hemma hos en kompis & tog en fika. Vi satt i ute på deras altan, mot husväggen i solen, och det var lä. Då var det varmt & skönt men fy sjutton va kallt det är ute nu igen!! Brrr.....
Mannen var iallfall ute & klippte bort massa grenar & sånt när vi kom  hem, men löven ligger fortfarande kvar på gräsmattan & irriterar mig!!


Lördag fm

Tyvärr blev jag väckt tidigt i morse igen! Inte av barnen dock, utan av att min man hostade som sjutton vid 5-tiden. Somnade om till slut men, strax efter 6 var det kört för då vaknade minstingen! Låg kvar i sängen fram till 8 iallfall & gick sen upp & tog en dusch. Åt yogurt med Bran Flakes till frukost & ska nu ta en kaffe & hårdmacka till mellis. Äldsta dottern är hos en kompis & mannen är inte heller hemma så det är bara jag & småtjejerna. Vet inte vad vi ska hitta på faktiskt!

Helg igen!!

Var ju iväg på fotboll igår kväll. Hade varma jackan på mig som tur var, för det var jättekallt. Tyvärr förlorade AIK med 1-0 mot Malmö, inget kul alls!

Var i skolan på fm som vanligt & va sen ute & kollade lite i affärer & åt lunch. Lax blev det, gott! Har hämtat barnen på dagis & varit på Bvc på 5-årskontroll med mellan tjejen. Har precis tagit en kaffe & en hård macka med skinka till mellis. Har inte så mycket bestämt i helgen så det är skönt. Skulle behöva kratta på tomten bl.a men vi får se!


Fotboll ikväll!

Har varit i skolan på förmiddagen. Hade en presentation av ett projekt på engelska & det gick väldigt bra! Sitter här med en latte & surfar lite istället för att göra "nytta" ! Har en massa samtal att ringa och så måste jag plugga förstås. Ikväll ska jag på fotbollsmatch med min man. Funderar på vad jag ska ta för jacka, men det blir får nog bli den tjocka, varma,  för på kvällen kan det ju bli ganska kallt!! Oj, klockan drar iväg, lunch snart. Ska äta rester från gårdagen, Thai-mat!

Lägga mig tidigt!

Det blev faktiskt en del pluggande idag trots altt. Hämtade sen barnen & åt Thai-mat till middag. Har "röjt" undan lite, tvättat & dammsugit. Snackat med en kompis i telefon & tänkte faktiskt lägga mig tidigt ikväll. Ligga & "zappa" lite på Tv:n först & sen sova! Godnatt !

Dagarna springer iväg....

Gud, vad tiden går fort! Jag hinner inte ens med hälften av vad jag skulle vilja hinna med!! Har varit i skolan idag & efter det var jag hos en öron-läkare & kollade det örat som jag hade öroninflammation i. Det såg bra ut sa han & det var ju skönt! Va lite orolig för att det skulle bli problem efter den där envisa öroninflammationen. Åt wokad kyckling till lunch, jättegott. Blir ibland jättetörstig när jag äter & då känns det lite jobbigt att inte kunna "svepa" i sig massa vatten. Jag kan dock dricka fortare nu, än strax efter operationen. Ja, nu ska jag sätta mig & plugga lite. Skitkul, NOT!

Vägning!

Jaha, då har jag vägt mig då! Ingen jättenedgång precis, men jag är nöjd med att vågen visar minus iallafall!!
-1,1 kg & - 2 cm!




Mått & vikt
                        20/1          7/4         14/4         (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      103,2       102,1       -1,1 kg        -17,3 kg
"Midja"           115         106          106               0               -  9 cm
Mage/navel   136         123          123               0               -13 cm
Bröst              127         120          119             -1 cm           -8 cm
Överarm          35           33             33               0                 -2 cm
Lår                    77           72             71             -1 cm           -6 cm
Vad                   47           44             44               0                 -3 cm
Hals                 42           39             39                0                 -3 cm
Stuss              130        120           120               0               -10cm
                                                                              -2 cm        - 54 cm

Hemma igen!

Jaha, då var vi hemma igen & denna ledighet är snart över. Det har varit jätteskönt & avkopplande att vara ute på landet. Tyvärr har jag hoppat över en del mellanmål ock ätit ganska mycket godis men så har det ju varit påsk också....
Har packat upp, tvättat några maskiner & dessutom hunnit med ett varmt, skönt bad! Åt kycklingsallad frå McDonalds till middag. Imorgon ska jag väga mig igen, jag är jättenervös inför det. Hoppas verkligen att jag gått ner lite iallafall!!

Solen skiner!

Solen skiner & värmer! Hoppas verkligen att det är slut på "skit-väder" nu & att våren verkligen är här för att stanna!! Barnen är ute & snickrar på en koja & själv ska jag sätta mig ute på altanen & läsa lite engelska-läxa...

Påskafton !

Hittils har vi haft ett underbart väder härute. Gick väl upp vid 9.00 i morse. Åt frukost & åkte sen iväg & handlade lite. Påskpysslade med barnen, målade ägg & gjorde kycklingar bl.a. Fixade sen köttbullar & annan påskmat. Fick dock inte i mig så mycket sen när vi åt. En ägghalva, en halv potatis, lite sill, en halv köttbulle & lite varmrökt lax. Barnen fick leta efter sina påskägg med hjälp av ledtrådar. Det har jag också alltid fått gjort under min uppväxt. Har varit ute på en promenad & läst tidningarna. Nu ska jag krypa upp i soffan en stund.

Är nu på landet

Packningen igår gick förvånsvärt bra, trots allt! Hämtade barnen & var sen ute på landet vid 15.45. Inga köer alls, som tur var! Packade upp & fixade lite. Barnen var helnöjda & sprang ut & in hela kvällen. Dom har kompisar härute också & det är ju jätteskönt! Åt tacos på kvällen, drack lite vin & en & annas godisbit slank också ner. Det är nackdelen med att vara på landet, mycket kretsar kring att äta, fika & godsaker......

Nu är det dags för lunch, grillad korv!

Packa!!

Har precis kommit hem från skolan & ska packa för att åka till landet. Av nån anledning hatar jag verkligen att packa! Blir på dåligt humör & skjuter upp det så länge jag kan...... Men nu måste jag verkligen ta tag i det, för sen ska barnen hämtas & efter det åker vi. Som tur är ligger vårat land inte så långt bort, det tar ganska precis en timme att åka dit, så det är skönt!

Onsdag

Var i skolan på förmiddagen. Åkte sen en vända & köpte örhängen till mig & skor till barnen bl.a. Åt pannbiff hemma till lunch & sen var det dags att åka till skolan igen! Hämtade barnen, åt sen pannbiff till middag också. Brukar göra mycket mat så att det räcker i två dagar, så man slipper stå & laga mat jämt & ständigt. Det finns att göra ändå med tre små barn som även har kompisar hemma nästan varje dag! Det är ofta fullt hus med 6-7 ungar till midagen! Men det är härligt!!
Härligt är däremot inte vädret, det spöregnar & är iskallt ute. Brrr.... Imorgon bitti har jag lektioner som vanligt, men sen är vi lediga fram till tisdag, gud så skönt! Vi ska sticka till landet imorrn!

Tröstar mig...

....med dessa örhängen från SNÖ of Sweden!! Brukar ju belöna mig själv med något för varje 5 kg jag går ner, men nu tycker jag själv att jag måste muntras upp eftersom det kändes lite jobbigt att inte gått ner nånting alls på en vecka!!


                                 NYTT Snö of Sweden - Örhängen Stavar 5cm  *Utrop 1:-*                                             

Grått!

Usch, idag ser det alldeles grått & trist ut utanför fönstret. Man har ju liksom blivit lite van vid det fina vädret som har varit! Alla blir så mycket gladare & allt känns så mycket lättare när solen skiner & fåglarna kvittrar. Sitter & äter min yogurt som vanligt & ska snart åka till skolan.

Mellantjejen 5 år idag!

Uppvaktade min dotter som fyllde 5 på morgonen med sång & presenter.
Va sen i skolan fram till lunch. Hade först Engelska & efter det skrev jag ett prov i Historia. Fick VG på Religionsprovet förra veckan & det är väl okej! Handlade & åkte sen hem & åt sallad till lunch. Stekte pannbiff med lök & grön paprika. Hämtade barnen. Åt middag & sen glass till efterrätt, eftersom mellantjejen fyllde 5. Åkte sen till stallet med äldsta tjejen & hennes kompis. Kom hem vid 19.30 & då stack jag över till en granne & fikade. Har inte orkat göra mina läxor till imorgon för jag känner mig helt slut. Lilltjejen vaknade ju vid 05.10 imorse.......
Är lite deppig över att jag inte gått ner något denna vecka, men hoppas att det händer nåt till nästa!!

Inte ett gram....

...har jag gått ner sedan förra veckan !!?? Inte ens en centimeter har jag tappat nånstans!!?? Så det är bara att kopiera förra veckans siffror & byta ut datumet!





Mått & vikt
                        20/1         31/3         7/4     (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4       104,7     103,2      0 kg        -16,2 kg
"Midja"           115          106         106        0              -  9 cm
Mage/navel   136          124         123        0                -13 cm
Bröst              127          120         120        0                -7 cm
Överarm          35            34            33        0                 -2 cm
Lår                    77            73            72        0                 -5 cm
Vad                   47            45            44        0                 -3 cm
Hals                 42            39             39       0                 -3 cm
Stuss              130         120           120      0                -10cm
                                                                        0 cm        - 52 cm



Grus i ögonen

Nu har jag suttit i 1 1/2 timme & pluggat lite engelska samt historia inför provet imorrn! Det känns som att jag har grus i ögonen, jag är så trött! Det blev en sallad med lite av varje i, till middag. Har tvättat & fixat lite också. Ska nu slå in paket till min blivande 5-åring! Hon har klagat på ont i örat, men vi håller tummarna för att det inte blir mer än så.....

Måndag!

Åt yogurt med Bran Flakes till frukost. Åkte till stan & var hos frissan. Klippte & färgade! Köpte med mig en macka från Sandys & åkte sen till plugget. Gick tidigare därifrån för att hinna köpa lite presenter till dottern som fyller 5 år imorrn. Hämtade sen på dagis. Underbart väder idag också, så dörren står öppen & barnen är ute & leker. Ska nu bara "hitta på" nåt bra att äta till middag!

Slut på helgen!

Åt en kycklingsallad från Mcdonalds till lunch. Åkte sen med min man till Råsunda & kollade på fotboll. Jättekul att Allsvenskan är igång igen, jag gillar verkligen sport & i synnerhet fotboll. Skönt att AIK vann också!! Kom sen hem vid middagstid. Åt köttbullar & potatis. Läste lite inför mitt prov på tisdag & tog sen ett varmt bad. Kollar nu på filmen 4:an. Så nu är det slut på denna helg också, men det är ju en kort vecka nu, så snart är det helg igen!

Mulet!

Sov nästan till 9.00 idag! Åt lite mannagrynsgröt till frukost,  barnen ville så gärna ha det, så jag tänkte att det är lika bra att jag provar lite. Det gick bra, men när jag äter gröt annars,  brukar det vara havregrynsgröt, det tycker jag är godast! Tyvärr är det inte lika fint väder idag som igår!! Här är det mulet & lite regn. Tråkigt, för vi ska iväg på fotbollsmatch på eftermiddagen, AIK-Halmstad på Råsunda! Nu ska jag plugga en LITEN stund! Hej, hopp!

Grilla!

Kalaset förflöt fint! Dottern fick massa fina presenter, vi fikade & åt godsaker. Några som jag inte sett på ett tag påpekade att jag såg "fräsch" & smalare ut! Det gör mig glad! Drack två koppar kaffe, åt en pyttebit av kladdkakan & en liten havreboll, det blev inget annat mellis, tyvärr! Nu har vi slängt in "råstekt" potatis i ugnen & tänt grillen. Köttet marinerade vi igår. Sitter med ett glas rött vin & några små "ost-bitar" som förrätt! Solen skiner fortfarande & barnen är ute & hoppar studsmatta, det kan inte bli så mycket bättre!!

Kalas idag!

Vaknade runt 7-tiden idag, min lilla prinsessa kom över till min säng & vi låg kvar & mös en stund. Åt yougurt till frukost. Har lust att äta en härlig "helgfrukost" med lite ägg & smörgås m.m men tyvärr orkar jag bara lite yougurt & flingor....Jag får inte ens ner de 2 dl jag bör äta! Håller på att ta  fram porslin & annat för att förbereda inför mellamtjejens kalas idag kl.14! Tyvärr är det en hel del som inte kan komma pga kräksjuka och annat tråkigt! Solen skiner & fåglarna kvittrar!! Ska nu göra mig en latte & ta ett knäcke.

Lyxig dag!

Va i skolan på förmiddagen. Åt bara en liten macka till lunch & gick sen till skönhetssalongen. Gjorde först en härligt fotbehandling & efter det en ansiktsbehandling på 1 1/2 timme. Jättelyxigt! Köpte hem lite tulpaner, påskliljor & påskris.
Hämtade barnen & åkte sen hem till en kompis & fikade. Satt ute på altanen & solen värmde fortfarande rejält vid 17-tiden!

Har sen bakat kladdkakor & gjort havrebollar till kalaset imorgon. Åt bara en hummer till middag, försökte dricka lite champagne till, men jag har tyvärr, jättesvårt med kolsyra nu efter open. Har även ätit lite smågodis, så nu har jag ganska rejält ont i magen. Ingen bra mat-dag idag!!

Varit i stallet igen!

Åt kalkon, potatis & kantarellsås till lunch. Pluggade LITE. Kavring med ägg & kaviar till mellis, sen hämtade jag min stora tjej & vi åkte till stallet. Det var hur varmt & skönt som helst. Åt fisk med potatis & äggsås till middag. Ska nu "röja" lite & kanske hinner jag ta ett bad också!? Jag mår så bra när jag ligger i mitt underbara badkar med tända ljus!

Idag känner jag mig tjock! Känner & känner förresten, jag är ju faktiskt rejält tjock...... Jag vill att det ska gå fortare! Jag vill vara smal! Jag vill känna mig vacker! Mitt självförtroende går lite upp & ner sen drygt ett år tillbaka. Förut har jag alltid haft bra självförtroende trots att jag varit stor. Det är ju under det senaste året vikten har dragit iväg rejält, förut har jag "bara" vägt mellan 90-100 kg. Ja, ja nu ska som sagt "röja" lite!


Snart helg, igen!!

Åt yogurt med Bran Flakes till frukost, körde dotter till skolan & åkte sen vidare till min. Hade bara lektioner fram till 10.30,så jag åkte hem för att plugga Historia inför provet på tisdag. Tror ni att jag har gjort det, då? Näe, jag är f-n bedrövlig!! Jag plockar lite, surfar lite, ringer några samtal, ja allt annat än att plugga........ Solen skiner utanför fönstret & jag sitter nu & funderar på vad jag ska baka inför lördagens kalas för mellantjejen!? Förslag?

Läggdags!

Var i skolan på eftermiddagen också, och efter det var jag & köpte gympaskor till barnen. Hämtade på dagis & skola. Åt fisk med potatis & äggsås till middag. Det är en favoriträtt hos både oss vuxna & barn. Har inte gjort mycket ikväll, mest tittat på Tv. Nu är jag skittrött & ska sova!

Härligt väder!

Var ju i skolan igår på fm & sen hemma med barnen. Eftersom det var så fint väder, fick dom cykla till en park en bit bort & leka lite. Skönt att komma ut lite! På kvällen var jag i stallet med min äldsta tjej.

Idag var jag också i skolan på fm. Är nu hemma för att äta lunch & ska sen tillbaka till skolan. Har ingen direkt lust då solen skiner så starkt! 

RSS 2.0