Ja, då börjar denna helg gå till ända....

Har faktiskt varit hemma hela dagen. Mannen åkte med tjejerna till simhallen på eftermiddagen. Plockade  & fixade lite & gick sen & la mig i ett varmt bad. Peelade ansiktet, gjorde hårinpackning & la en ansiktsmask. Söndagsmys!!

Åt Kycklingfajitas till middag. Målade naglarna & har sedan legat i soffan hela kvällen. Kollade på Project Runway & Blåsningen & OS förstås. Resten av familjen har gått till sängs & jag ska faktiskt "joina" dom nu.

Äggmacka

Igårkväll grillade vi & kollade sen på Melodifestivalen. Orkade t.o.m titta både på OS & fotboll (Barcelona-Madrid) sen också & kom inte i säng förrän 00.30.

Det blev en äggmacka & Cappuchino till frukost idag. Danskt rågbröd, supergott! Kommer ihåg att jag dagligen längtade efter just danskt rågbröd, när jag åt flytande efter open.

Har lagt in en maskin tvätt & sorterat lite. Äldsta tjejen har gått till en kompis & "mellan" har en kompis här.

Vägde mig imorse. Vågen stannade på 76,5 alltså några hekto upp..... :-(
Inte så konstigt dock, jag slarvar ju en hel del, så det måste jag ta tag i om det ska hända något. Det känns som att det svåra jobbet börjar nu!!

Måste bara få visa ett par schyssta skor som jag är sugen på också:

Vad tycker ni?

Lördag fm

Helg igen! Skönt, förstås! Igår orkade vi inte göra middag så vi tog barnen & åkte till den "lokala Thai-resturangen" & åt. Efter det blev det ett långt skönt bad, Let´s Dance & Solsidan. Slocknade som vanligt på soffan sen.....

Idag har jag redan hunnit med att köra den äldsta till stallet & de andra två till sina gympor. Däremellan var jag på HM också & köpte lie nya kläder. Bl.a tog jag in ett par jeans i provrummet i stlk 32. Dom var för stora så en expedit fick hämta ett par 31:or, men inte ens dom passade, så det fick bli ett par i stlk 30. Helt sjukt!!! Visserligen är det stretchjeans, men ändå...... Fantastiskt!!  Apropå det, så har jag inte vägt mig på ett tag, så det ska jag göra imorgon bitti kanske. Tror inte att det har hänt nåt, men tänkte ändå kolla.


Föräldramöten

Ska snart fixa middag. Det blir lite rester samt köttsoppa den äldsta dottern har beställt. Ska köra ett gäng tjejer till gympa & sedan "springa" runt på föräldramöten både på dagis & för gympan. Hade behövt barnvakt ikväll egentligen för min man skulle å en utbildning, men det "sket sig" så han får vara hemma & jag på div.möten!!


F-n va jag fryser!

Den här vintern har ju varit helt otrolig! Häftigt med en riktig vinter för en gångs skull, men ack vad jag har frysit!! Nu när jag blivit en "smalis" ;-) så fryser jag på ett helt annat sätt än tidigare & måste pälsa på mig ordentligt. Fryser även när jag är härhemma & är tvungen att ligga i soffan med fleecetröjor & raggsockor under dubbla filtar. Och då har vi det ändå inte speciellt kallt härhemma...... Brrrr!! Näe, fram med våren nu, det är dags!

Är så sugen på lite nya vårkläder också. Massor av mina "nya" kläder har även blivit för stora nu, så jag behöver lite nytt!

Igår va jag & äldsta dottern på IKEA. Köpte massa "mappar" & dokumentsamlare m.m som jag ska ordna med i köket.

Ikväll har vi som vanligt varit i stallet. Hämtade ut lite nya böcker också som jag hade beställt. Ska börja läsa Alex Schulmans bok. Följer hans blogg förresten, han skriver otroligt bra, fakiskt! Nu väntar sängen & nya boken, see you!
                                                         
                                                           

Hemma igen!

Det blev inget IKEA, jag hann inte det! Röjde ju undan massa papper & "skit" i köket, jag är en mästare på att samla på mig i högar.... & skulle egentligen behöva lite nya "dokumentsamlare" & sånt, men det får bli senare i veckan. Blev tvungen att slänga mig i duschen & sen åka på födelsedagsmiddag. Det var gott & trevligt! När vi sen åkte hem stod termometern på -16 C !!! Brrr va kallt, nu får det ta slut nångång. Jag slängde in en maskin tvätt när jag kom hem, men ångrar mig lite nu, för jag vill helst krypa ner i sängen nu på en gång, & inte behöva vänta tills maskinen gått klart för att hänga....

HM

Idag har jag beställt en hel del från HM-katalogen. Det blev lite Sonia Rykiel-kläder till barnen, lite heminredningsgrejer & en top till mig!

Här är några av grejerna jag beställde:

Coola handdukar:


Mer coola handdukar:



Och min "top", att ha på jobbet till svart, snäv kjol! Ja, jag kan nämligen ha det nuförtiden;-)


Hej igen!

Det var ett par dagar sen jag var inne här! Det har väl varit som det brukar, med jobb & barnens aktiviteter.
Veckorna bara svischar förbi...... Det har varit en bra helg: fredagsmys med bara familjen, igår lördag hade vi några kompisar hemma på middag. Åt & kollade på Melodifestivalen, såklart! Var dock lite besviken, då det nästan kändes lite avslaget, inget ös alls. Darin var iallafall jättebra & hårdrockstjejerna också, fast det kanske inte passar just i Melodifestivalen. Höll på att glömma Alcazar som alltid har lika bra låtar!

Har fått min kallelse till 1-årskontrollen nu, men jag måste försöka boka om den, för det är mitt på dan & svårt att komma från jobbet då. Tog prover i veckan som jag får svar på när jag är på Ersta.

Har börjat längta efter våren nu. Idag är det ju iofs jättefint väder, men kallt & vääääldigt mycket snö. Vi har inga persienner i köket så när vi åt lunch för ett tag sen satt småtejerna med solglasögon & åt;-)

Jag har en liten paus från "rensande av papper". Behöver ev åka till IKEA en sväng men vet inte om jag hinner. Vi ska iväg på simskola & efter det födelsedagsmiddag.

Alla hjärtans dag

Helgen som gick var bra! Fredagen hemmamys & på lördagen var det tjejmiddag, med supergod mat! Vi "hann" inte gå ut ;-), klockan blev för mycket! Kom inte hem förrän bortåt 03.00!





På söndagen var det ju Alla Hjärtans dag. Hela familjen åt frukost tillsammans. Tjejerna fick lite nya kläder och varsitt armband. Min man överraskade mig med en I-Phone. Snacka om att jag blev glad :-)
Åkte sen och klippte äldsta tjejen. Vi åt lunch allihopa på Taco-Bar. Till middag blev det "Herrgårdskyckling", mums!


Min nya favorit!

                                                           




Idag, måndag, har det varit jobb som vanligt. Åt rester från Gårdagen. Va uppe hos en granntjej en snabbis & "surrade" ljus. Har precis kollat på Charlotte Kalla, grymt!




Just det!

Vägde mig ju inte i veckan, så det fic bli nu istället. Det verkar som att jag har gått upp 2 hg sen sist, tyvärr!!



Mått & vikt
                      20/1-09          3/2-10         13/2-10          (vecka)        Totalt:
Vikt kg             119,4            76,1             76,3              + 0,2 kg      -43,1 Kg
"Midja"             115               85                84                 - 1 cm         -31 cm
Mage / navel     136              105               105                 0               -31 cm
Bröst                127              105               104               - 1 cm         -23 cm
Överarm            35                29                29                  0                 -6 cm            
Lår                    77                59                 59                 0               -17 cm
Vad                   47                39                39                  0                 -8 cm
Hals                   42               34                 34                - 1 cm           -8 cm
Stuss               130              106               104                - 1 cm         - 26                                                                                  - 3 cm         -150 cm

Dumping :-(

Innan middagen igår dukade min man fram lite ostkuber & rött vin. Det brukar vi göra på fredagar. Jag åt & drack lite som vanligt, men den här gången dumpade jag rejält.... Jättekonstigt, för jag har ju ätit & druckit samma sak massor av gånger utan att dumpa!? Det började med att jag blev alldeles kallsvettig & "varmsvettig" om vartannat, kände mig typ skakis & sen somnade jag!!! Inget kul!! Som tur var, kände jag mig mycket bättre efter sovstunden, så då satte vi oss & åt skaldjur. Kollade på Let´s Dance förstås & Solsidan, sen var det go´natt i soffan igen ;-)

Gick upp vid 8.30 i morse. Har kört småtjejerna till gympan, tvättat, hängt tvätt, slagit in Alla hjärtans-presenter & plockat undan lite i största allmänhet. Börjar redan få lite "jobb-ångest" trots att det bara är lördag..... Inte bra!!




Har haft fullt.....

.....upp & har därför inte varit inne på bloggen alls. Som vanligt i veckan har det var skjutsningar till gympa, stall osv. Har varit & besiktad bilen också, av nån anledninge hade min man missat det totalt, så det var egentligen körförbud på bilen. Jag åkte till besiktningen som inte hade några lediga tider, & tjatade till mig en iallfall. ;-) Nöjd!
Idag har dagis varit stängt & jag & småtjejerna har varit inne i stan & gjort lite ärenden. Dessutom köpte jag ytterligare en pälsväst, en mörkare än den jag köpte i Göteborg. En skinnjacka till mellantjejen & lite nya tights köpte jag också. Åt lunch på en Kinaresturang. När vi kom var jag så ofantligt trött, så jag vilade på soffan en stund, medans tjejerna såg på film. Ikväll ska det bli skönt att bara ta det lugnt & mysa med familjen. Imorgon ska jag på tjejmiddag. Eventuellt blir det utgång också, om vi får lust med det.... Har inte bestämt vad jag ska ha på mig än, måste kolla det.

Glömmer bort...

...att ta mina vitaminer!! Måste bättra mig, jag vill ju inte få brist på någonting!! Ringde förresten till Ersta häromdan, fär att fråga om mitt återbesök ( 1 år sen open) & dom sa att jag skulle bli kallad i mars, så dom hade inte glömt bort mig iallfall.

Blev så irriterad igårkväll! Jag la mig ju ganska tidigt & läste & sen när jag precis hade somnat vaknade jag av billarmet gick. Hämtade nycklarna & stängde av larmet. La mig tillrätta igen & skulle somna in, men då gick larmet igen.... Så jobbigt! Jag hade verkligen ingen lust att klä på igen & ge mig ut i kylan, så jag läste en stund & sen hände inget mer, så jag somnade.

Har jobbat hela dan, urtrist!! Hämtade barnen & pysslade en stund med dom innan middagen. Vi åt lövbiff med ugnsstekt potatis & gorgonzolasås. Lite vardagslyx! Inatt kommer min man igen, det ser jag fram emot.
Nu ska jag se klart på Spårlöst. Efter det ska jag se till att tjejerna kommer upp i säng, alla ligger utslagna i soffan..... Mina älsklingar, dom är det bästa som har hänt mig. Jag är så fantastisk glad att just jag fick bli deras mamma!

Har ingen lust....

....att jobba imorrn, överhuvudtaget! Tycker för tillfället att det är jättetrist på jobbet av olika anledningar & ångrar nästan lite att jag hoppade av Lärarutbildningen. Vi får se hur det blir med allt!?

Idag var vi ju & fikade hos några kompisar på förmiddagen. Det var trevligt! Har sen varit hemma med barnen, "gubben" är fortfarande bortrest. Orkade inte laga nån middag idag, så det blev pizza. Åt nästan en halv barnpizza. Jag har tvättat & plockat undan & badat barnen också. Tjejerna slocknade en efter en, så jag har suttit själv & kollat på Blåsningen. Även fast det är tråkigt att mannen är borta så är det samtidigt lite skönt att få sitta hemma själv i soffan i lugn & ro. Det är så sällan man är ensam hemma, så jag kan faktiskt tycka att det är lite skönt. Jag kommer gå & lägga mig tidigt ikväll & läsa tills jag somnar. Har inte så mycket kvar av boken nu, El Choco, så jag måste hitta någon ny bra bok att läsa när jag är klar! Kom gärna med förslag! Kram & go´natt.


Melodifestivalen

Igår på lördagen körde jag bara barnen till olika aktiviteter i stort sett. Min pappa kom över också & fixade med lite "praktiska" saker & satt & snackade. Han stannade även kvar på kvällen, så jag passade på att ta ett långt bad igårkväll, innan vi skulle titta på Melodifestivalen. Min äldsta tjej var hos en kompis där hon också skulle sova.
Jag tycker om Melodifestivalen & tycker att det är kul att det är igång igen!! Eftersom jag druckit lite vin så kom det som ett brev på posten att jag somnade på soffan sen runt 22.......

Idag gick vi upp vid 9. Har ätit frukost & ska nu göra oss iordning för att åka till några kompisar & fika.

Freitag!

Det är fredag igen & jag är gräsänkling. Min man är bortrest & kommer inte hem förrän på måndag kväll. Lite trist!!  Efter jobbet hämtade jag barnen & åkte & fikade. Efter det har vi varit hemma & ätit tacos. Även fast det är tråkigt att mannen inte är hemma, så är det också lite mysigt att var själv med barnen. Vi har tänt massa ljus & ska kolla på Let´s Dance tillsammans. I helgen har barnen massa aktiviteter som jag måste ta dom till, annars har vi inget annat bokat.

Jag är lite låg just nu, för jag tycker att det är lite trist på jobbet av olika anledningar...... Jag återkommer om det!!

1 år idag!

Idag är det precis ett år sedan jag gjorde min operation på Ersta. Jag är jättenöjd med resultatet och mitt nya liv. För det känns faktiskt som om att jag har fått ett nytt liv! De drömmar & mål jag hade 21/1-09 har slagit in.  Jag kan gå in i vilken klädesaffär som helst, och hitta kläder som passar mig, i min storlek, helt fantastiskt! Jag har tajta jeans med svarta snygga stövlar till, "utanpå jeansen". Jag kan åka skidor, ramla, och ta mig upp själv, utan problem. Jag har ett par snygga Peak-skidbyxor (fanns inte i min size för ett år sedan). Jag kan rida igen (nu är det bara ryggen som krånglar, jag är INTE för fet)

Jag äter allt, utom pulvermos. Hade en megadumping på det en gång & har inte vågat prova det igen, men det kan man ju leva utan. Jag dricker allt, utom julmust då. Det finns inget negativt alls med open, anser jag, allt är till det positiva.

Idag stannade vågen på 76,1 kg, dvs en viktnedgång totalt på 43,3 kg. 1,1 kg ifrån det mål jag satte upp vid open. Iofs kommer jag revidera ner målet med 5 kg till 70 istället, men det är f-n inte långt ifrån nu!!!

När jag ser "gamla" bilder på mig själv skäms jag nästan. Jag gick ju runt & tyckte att jag såg "helt okej ut"!! Men jag led ju faktiskt av grav fetma, det är inte direkt snyggt!! Mitt BMI har gått ner från 41,8 till 26,6.

Jag måste faktiskt gratulera mig själv på 1-årsdagen!! Hurra, hurra, hurra, hurra !!!

Huvudvärk :-(

Usch, jag har sån huvudvärk! Det bara spränger i huvudet & så har det varit den senaste veckan. Blää..
Idag var det fullt upp hela dan på jobbet. Hinner knappt äta lunch & än mindre att äta mellanmål. Inte så bra! Dessutom har jag blivit specialist på att glömma bort att ta mina vitaminer. Inbillar mig lite att det är därför jag har så ont i huvudet nu!? Ska väl på 1-årskontroll snart, men måste nog ringa Ersta eftersom jag ännu inte fått någon kallelse!?

Vi har ätit lax & potatis till middag. Äldsta tjejen har en kompis här så det är inte direkt lugnt. Funderar på att lägga mig i ett skönt bad. Är i stort behov av massage & måste försöka boka in en tid snart!


RSS 2.0