Fredag

Vilken skillnad på väder idag jämfört med igår! Igår var jag i stan, och sedan var hela familjen nere på skolan där det hölls "vernissage". Åt en jättegod kycklinggryta där. På kvällen var jag och tittade på Aik- Hammarby. Det regnade massor & var jättekallt. Som tur var vann vi med 1-0 så då får man "offra" sig lite.
Kom i säng sent & vaknade sen vid 4.00 då min man stack iväg. Somnade om men vaknade till, ett antal ggr innan det var dags att gå upp 06.30. Duschade, lämnade barn på dagis & skola. Åkte sen till skolan & hade Matte-prov, tyvärr gick det nog ganska dåligt! Efter det mötte jag upp vårat dagis, som var på sommarutflykt i Mulle Meck-parken. Det var riktig högsommarvärme & barnen trivdes & tyckte att det var kul!

Regn & rusk

Har ätit frukost & kört min dotter till skolan. Det regnar & är kallt, men snart är jag ju i riktig värme, så det gör inte så mycket! Ska sätta igång & kolla packning mm nu. Borde plugga matte då jag har prov imorgon bitti, men jag får ta det sen. Det har ju kört ihop sig lite också, för min man ska också resa bort över helgen & åker redan tidigt fredag morgon. Därför ska vi ha två olika barnvakter här hemma med barnen tills han kommer hem på söndag igen. Hoppas att allt kommer gå bra!

Badat

Barnen har haft lite kompisar här hemma. Dom var mest ute & hade vatten-krig & hoppade studsmatta. Åt stekt färs-potatis, ägg & korv till middag. La mig sen i ett hett bad & läste lite. Har kollat på Champions league-final på TV. Blev så hungrig här på kvällen så jag värmde en kycklingklubba & åt den. Behöver ju proteiner så det är nog bara bra! Ska krypa ner i ängen nu, god natt!


Skrapat knäna

Va i skolan & hade matte i morse. Va sen runt & fixade massa ärenden inför resan. Hade sån otur & snubblade med mina träskor på en liten kant på stengolvet in till en affär, så jag föll ner på golvet. Som tur var gick det ganska bra, men jag har jätteont i båda knäna & har inte kollat än hur dom ser ut under byxorna. Åt fisk med hemlagad mos till lunch & hade sedan Engelska. Det var den sista lektionen för terminen & jag fick också reda på att jag får VG i betyg & det är jag nöjd med. Nu ska jag till dagis & hämta kidsen.


Tisdag

Var hemma på förmiddagen & förberedde min Engelska-presentation som jag sedan hade efter lunch. Brukar inte vara särskilt nervös över att prata inför en grupp, men idag blev jag ganska nervis, faktiskt! Det gick väl sådär, men det är skönt att det är gjort iallfall. Stack sen iväg & hämtade mitt nya pass. Hämtade barnen. Åt kyckling, färskpotatis & kantarellsås. Åkte sen till stallet med dottern. Har tvättat & kollat på Desperate Hosewifes. Måste kolla vad jag ska ha för kläder med mig till Turkiet, men det får nog bli imorgon!

Inte mycket!

Precis om jag trodde hade jag inte gått ner mycket alls denna vecka! Ynka 0,4 kg & 2 cm blev det!!
Däremot har jag kommit precis halvvägs idag!






Mått & vikt
                        20/1       19/5           26/5           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      97,6           97,2            -0,4 kg       -22,2 kg
"Midja"           115         102            102               0               -13 cm
Mage/navel   136         121            121               0              -15 cm
Bröst              127         117            116             -1 cm        -11 cm
Överarm          35           32               32               0                -3 cm
Lår                    77           69               69               0                -8 cm
Vad                   47           43              43                0                -4 cm
Hals                 42           38              38                0                -4 cm
Stuss              130        118            117              -1 cm       -13 cm
                                                                              - 2 cm       - 71 cm

Det gör verkligen ont....

...att vaxa sig!!! Jag vaxade bikinilinjen och armhålorna. Som tur är har jag inte särskilt mycket hår varken på ben eller armar. Efter det gjorde jag lite ärenden & slängde i mig en macka till lunch. Var sen i skolan & pluggade matte hela eftermiddagen. Hem en snabbis & åt korvstroganoff & packade picnic-korgen Åkte iväg hela familjen på utflykt som gympa-avslutning. Vi fikade & spelade brännboll. Det var en riktigt fin kväll. Skyndade sen hem för att se andra halvlek mellan Gefle-AIK. Ingen höjdarmatch, tyvärr. Har nu suttit en timme & förberett min presentation på engelskan jag ska ha imorgon. Imorgon ska jag väga mig också, usch, jag tror inte att det är så stor skillnad sedan förra veckan, tyvärr!

Ny vecka

Måndag morgon & solen skiner. Termometern står dock bara på 15,4 grader än så länge men det blir nog varmt idag. Hade velat ligga i min nya röda Baden Baden hela dagen, men som vanligt är det ganska fulltecknat. Jag ska snart sticka iväg & vaxa mig & efter det ska jag till skolan. Det är lång dag idag så jag slutar inte förrän 16.45.

Söndag kväll

Har varit på landet hela helgen. Vädret blev bättre & bättre & idag kändes det nästan som sommar. Åt frukost ute på altanen & satt sen & solade lite innan vi packade ihop och åkte hem. Hela familjen var i stallet på eftermiddagen. Gjorde sen korvstroganoff till middag som vi åt ute på terassen. Har badat alla barnen & "röjt" undan lite. Kollade på Filip & Fredriks söndagsparty. Är skittrött & borde nog gå och lägga mig egentligen, men jag har så mycket att göra.........


Regn & kallt

Barnen sov till 8.30 idag och jag gick inte upp förrän 9.30, jätteskönt! Åt yougurt som vanligt till frukost. Det regnade & var ganska kallt så vi drog iväg & handlade lite. Åt lunch på "stan". Jag åt pytt i panna med stekt ägg. Nu ska jag sätta igång och steka pannbiff i stora lass, så att det räcker till imorrn också.


Är på landet nu!

Packade iordning allt i morse & stack iväg. Barnen är ute & leker med några kompisar & jag MÅSTE öppna mina skolböcker en stund nu!! Blä!!

Kort vecka!

Har varit i plugget & sen fikat med en kompis. Åt kyckling med curry till lunch. Har hämtat alla barn. Ska köra tjejrna till gympa sen. Funderar på vad det ska bli för väder i helgen? Åker nog ut på landet imorrn!


Bokat resa!

Var hemma & pluggade lite på förmiddagen & åkte sen till skolan och hade Engelska. Fick tillbaka grammatikprovet & hade ett VG på det, så det får jag vara nöjd med. Har också bokat en resa till Turkiet idag. Jag åker med två tjejkompisar. Det känns lite stressigt för vi åker redan om drygt en vecka. Hade egentligen velat gått ner mycket mer innan jag skulle utomlands igen, men jag får väl tänka att det får bli så till nästa gång! Som vanligt har jag varit med stora tjejen & ridit också. Sitter nu i soffan & kollar på Desperate Housewifes.


Har gått ner...

...1,2 kg & 3 cm denna vecka!






Mått & vikt
                        20/1       12/5           19/5           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      98,8           97,6            -1,2 kg       -21,8 kg
"Midja"           115         104            102             -2 cm         -13 cm
Mage/navel   136         121            121               0              -15 cm
Bröst              127         117            117               0              -10 cm
Överarm          35           32               32               0                -3 cm
Lår                    77           69               69               0                -8 cm
Vad                   47           43              43                0                -4 cm
Hals                 42           38              38                0                -4 cm
Stuss              130        119            118              -1 cm       -12cm
                                                                              - 3 cm       - 69 cm

Måndag morgon

Efter middagen igår la jag mig i ett långt bad. Kollade sen på Filip & Fredrik & sov sen.
Sitter här med mni yougurt & ska ta fram skolböckerna. Ska sen till skolan efter lunch och ha fyra timmar Matte.


Skön helg!

Igår lördag, var jag & tjejerna först på gympa-avslutning. Åkte sen till en kompis. Satt ute hela dagen & fikade & "surrade".
På eftermiddagen gick vi till en grann-tjej & "fortsatte" fika. Barnen var också ute hela dagen & lekte. På kvällen gick vi hem till oss & gjorde tacos & delade på en flaska rödvin. Det var jättetrevligt!

Idag vaknade lillan vid 7.30, helt okej! Låg kvar i sängen ett tag. Åt sen frukost & drog iväg till stallet. Åt bara en macka till lunch. Duchade & stack iväg på kalas. En kompis flicka fyllde 1 år. På vägen dit fick jag punka på bilen. Det är första gången jag har fått det. Det var lite konstigt, för det var ett stort jack i däcket & det blev helt platt direkt. Min man fick komma "rädda" oss sen! Nu ska vi äta tacos från igår!

Planterat blommor

Tyvärr blev det inget plugg ändå igår! Jag åkte istället iväg & köpte uteblommor som jag sen planterade. Fikade hos en kompis gjorde jag också. Hämtade barnen vid 15.00 och vi åkte till leksaksaffären & köpte såpbubblor. Åt skaldjur på kvällen. Kollade lite på TV & gick sen till sängs i hygglig tid. I morse vaknade lilltjejen redan 06.15. Det är så typiskt, på vardagarna när dom ska upp tidigt måste man väcka dom, och sen när det är helg & man får sova, ja då ska dom minsann vakna tidigt!! Min man stack iväg vid 8.00 för att fiska. Jag & barnen låg iallafall kvar i sängen till 08.30. Har duschat & målat tånaglarna.

Helg igen!

Veckorna bara flyger iväg. Jag har tagit en dusch, ätit lite yogurt & ska nu plugga en stund. Måste bara visa vad jag fick i present av min man igår. Han sa att han ville ge mig en överraskning för att jag varit så duktig med maten & allt det där!


Underbart fina Thomas Sabo-smycken!!!



Shoppat igen..

Skrev Engelska-provet som var väldigt svårt, faktiskt! Åkte sen & shoppade lite igen..... Köpte lite olika plagg från Mattew Williamson på HM, en sjal, jeanstights & två nya nagellack. Det fanns ursnygga baddräkter & bikinis, men tyvärr är jag för stor för dom. Åkte till dagis vid 15.00 för det var gårdfest med tipspromenad, vernisage & fika. Kom hem vid 17.00.
Åt korvstroganoff till middag. Har bara varit hemma & tagit det lugnt på kvällen. Ska lägga mig tidigt & läsa.


Prov igen!

Ska snart till skolan & ha prov i Engelska, igen!! Det är iallafall det sista provet i Engelska, så det är ju skönt iallafall.
Kände mig ju lite låg igår, så jag "tröst-shoppade" faktiskt en grej. Jag köpte en ny parfym, Clean Summer. Svindyr, men den luktar verkligen sommar. Den luktar som när man är utomlands, och man känner doft från att folk har smort in sig i "fina" , "fräsha" solcremer! Idag känner jag mig bättre, på nåt sätt känner jag mig "smal" idag. Konstigt!!




Badat!

På eftermiddagen gjorde jag allt annat än att plugga....... Hämtade sen barnen. Åt stekt fisk med potatis & äggsås till middag. Har känt mig lite "låg" idag så jag la mig i ett varmt bad. Där låg jag kanske i 1 & 1/2 timme. Har målat naglarna & ska nu krypa ner i sängen.

Nu har halva...

...veckan redan gått!! Igårkväll var jag & äldsta tjejen i stallet. Är så sugen på att själv börja rida igen, men jag väger fortfarande alldeles för mycket! Jag borde iofs ha gått ner minst 10 kg ytterligare tills efter sommaren, men även då är jag ju tung :-(   Vi får väl se hur det utvecklar sig. Idag har jag varit i skolan & sen var jag & lämnade tillbaka lite kläder som jag tidigare köpt till barnen. Till lunch blev det en pastasallad med kyckling & fetaost.

Plugg,plugg,plugg....

Lämnade äldsta dottern på skolan i morse & åkte sen till skolan & hade prov i Engelska. Det var jättesvårt den här gången! Dottern med öroninflammation fick föja med pappa till jobbet. Hon är jättepigg & har inte ont så imorrn får hon gå på dagis. Har varit hemma och pluggat lite, surfat, tvättat, ringt lite samtal & ätit lunch. Ska nu iväg & hämta på dagis & skola.


Tisdag=vägning!

Det händer i så mycket på vågen, men jag vet varför! Jag slarvar en hel del, hoppar över mellanmål & äter en del onyttighter...... Skärpning!  -0,5 kg & 4 cm denna vecka!






Mått & vikt
                        20/1        5/5           12/5           (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4      99,3           98,8           -0,5 kg      -20,6 kg
"Midja"           115         104            104               0              -11 cm
Mage/navel   136         121            121               0              -15 cm
Bröst              127         117            117               0              -10 cm
Överarm          35           33               32             -1 cm          -3 cm
Lår                    77           71               69             -2 cm          -8 cm
Vad                   47            43              43              0                 -4 cm
Hals                 42            38              38              0                 -4 cm
Stuss              130         120            119            -1 cm        -11cm
                                                                              - 4 cm        - 66 cm

Ny vecka!

Måndag igen & ny vecka! Mellantjejen klagade igår igen, på ont i örat, så hon fick vara hemma idag för att gå till doktorn.
Det visade sig att hon hade öroninflammation, igen!!! Hämtade ut penicillin till henne & åkte sen hem & åt lunch. Åt kött med ris, grönsaker & sås. Min man fick komma hem till efter lunch, och då åkte jag till skolan. Hade ju dessutom planerat att plugga hemma på förmiddagen, men det hanns ju inte med. Kom hem igen vid 16.45 & har nu ätit korv & makaroner till middag.

Söndag

Igår var vi & tittade på en fotbollsmatch. Efter det var vi ute & käkade på en italiensk restaurant. Åt bl.a lufttorkad skinka med hummerröra & friterad mozarella med tomatsås. Till huvudrätt beställde jag in kalvfilé med stekta grönsaker och Gorgonzolasås. Orkade bara äta typ 1/4 av portionen, så servitören frågade faktiskt själv om jag ville ha med mig mat hem i en "doggybag" !! Tog ett glas rött vin också. Kom hem redan vid 20.30 så vi hann även se lite Robinson m.m.
La oss sen vid 23.30 & sov.

Idag sov barnen ända fram till 8.00, jätteskönt! Åt havregrynsgröt till frukost igen. Stack till stallet hela familjen. Åt en rågmacka med pannbiff & coleslaw till lunch. Har nu kört iväg mellantjejen till ett kalas. Hade tänkt att "fixa" lite ute, men det blåser så fasligt, så jag skjuter på det. Får "pula" lite inne istället!

Trist väder!

Har varit vaken sen 06.00, för då vaknade Lillan. Låg dock kvar i sängen ganska länge & mös. Åt havregrynsgröt till frukost, det var gott! Nu ska vi iväg på gympa till att börja med, sen är även resten av dagen fullbokad med allt möjligt!


Shoppat!!

Åkte till stan på förmiddagen. Shoppade en hel del. Hårprodukter, skor frå Zara, kläder till barnen, ridstövlar till ena tjejen  & lite "prydnadsgrejer". Var på MakeUpstore & plockade brynen. Jag tycker att det är jättesvårt att "få  till" en bra form på dom själv. Åt en räksallad med avokado till lunch. Hämtade på dagis. Åkte & fikade med småtjejerna. Mannen & äldsta dottern är på en klassresa, så ikväll har jag & "småttingarna" haft "fredagsmys" ! Båda två somnade ganska tidigt, så jag har suttit & kollat lite på TV & läst tidningen. Ätit lite godis har jag också gjort. 

En strålande morgon!

Solen skiner men det är tyvärr ganska kallt! Har tvingat i mig lite yougurt till frukost & fått iväg barnen till dagis & skola. Idag ska jag ge mig ut på stan & göra massa ärenden. Måste köpa lite hårprodukter  bl.a.

Har badat!

Barnen åt pannkakor & jag åt pastasallad till middag. La mig sen i ett hett bad & badade länge. Låg & bläddrade i nya Chic & Glamour.Gjorde en hårinpackning, peelade ansiktet & la en ansiktsmask. Har också målat naglarna i en jättefin brun färg. Nu ska jag krypa ner i sängen & läsa en stund.

Pannkakor!

Hade ytterligare ett prov i Engelska på förmiddagen. Uppsats var det, men jag tror att det gick ganska bra! Var en snabbis på IKEA & köpte en matta som ska till landet. Åt stekta risnudlar med kyckling till lunch. Blev väldigt trött efteråt så det kanske inte var så bra mat!? Borde egentligen plugga både Historia & Matte ikväll men jag har bestämt mig för att strunta i det & istället ta ett långt, varmt bad!! Jag behöver verkligen det! Nu ska jag fixa pannkakor till kidsen!

Har grus i ögonen!

Engelska-provet gick "sådär"! Var först & handlade & hämtade sen hem mina "blöta" barn! Det regnade ganska mycket. Åt kyckling med ris & currysås till middag. Har tvättat lite & "plockat". Är så j-a trött nu, jag har grus i ögonen. Det har varit extremt intensivt den senaste tiden. Tycker att jag har fullt upp & inte hinner med nånting egentligen. Maj är alltid så himla fullbokad!


Belöning!!!!

Har haft Matte nu på morgonen & ska sen skriva Engelska-prov efter lunch. Försökte ju få in en bild igår, på ett par jättefina skor som jag vill ha, men nu verkar dom redan vara slutsålda !!!! Typiskt! Belönade mig istället med en randig top, en sjal, ett grått nagellack & en "palett" med ögonskuggor för "sotade" ögon!!!




Tisdag

Idag träffade jag en kompis & käkade lunch. Struntade i att jag egentligen skulle plugga.... Har också varit i stallet med äldsta tjejen. Är så himla trött nu så jag ska nog gå och lägga mig, faktiskt! Tänkte lägga in en bild på ett par skor som jag tänkte "belöna" mig med, men det verkar inte funka, så jag gör ett nytt försök imorgon!


3 månaders vägning!

Idag är det precis 3 månader sen jag opererades & jag har gått ner totalt 20,1 kg! Mellan den här & förra veckan hände det inte så mycket, men tillräckligt för att "få belöna" mig själv, iallfall!





Mått & vikt
                        20/1        28/4           5/5         (vecka)        Totalt:
Vikt kg           119,4       99,6          99,3          -0,3 kg       -20,1 kg
"Midja"           115         104            104            0                -11 cm
Mage/navel   136         121            121            0               -15 cm
Bröst              127         117            117            0               -10 cm
Överarm          35           33               33            0                 -2 cm
Lår                    77           71               71            0                 -6 cm
Vad                   47            43              43            0                 -4 cm
Hals                 42            38              38            0                 -4 cm
Stuss              130         120            120           0               -10cm
                                                                              0 cm        - 62 cm

En hektiskt dag....

........har det varit. Prov i morse, ganska svårt, det tog nästan två timmar. Åkte hem & åt lunch & sen tillbaka till skolan igen. Kom hem vid 17, åt lasagne från igår & skjutsade sen ett gäng tjejer till gympan. Köpte kalas-present & gjorde lite andra små-ärenden. Vek tvätt & la in en ny i tvättmaskinen. Gick igenom det sista på deklarationen & skickade in den. Lämnade papper i pappersinsamlingen & hämtade sen alla tjejer från gympan & körde hem var och en. Efter det pluggade jag & som avslutning på kvällen tittade jag på "Ballar av stål" ! Nu ska jag lägga mig & zappa mellan Seinfeld & Sex and the City.

Måndag morgon!

Sitter här med yougurt & Bran Flakes. Just frukosten har jag på senare tid haft lite jobbigt med att få i mig. Annars tycker jag att jag i princip kan äta allt & även rätt så mycket. Jag har prov i Historia nu på morgonen & sen är det Matte mellan 13 & 16.45, så dagen är räddad!!

Oj, va helgerna går fort!

Är hemma igen efter att ha varit på landet hela helgen. Vi har grillat,spelat spel, "fixat lite" & jag var tvungen att plugga också. Inte blev det mycket, men bättre än ingenting. I eftermiddags var vi i stallet, jag & två av tjejerna. Har ätit en god lasagne som även räcker till imorgon. Just nu badar kidsen & jag tvättar & ska förbereda inför kommande vecka.

Är på landet!

Nu är vi ute på landet hela familjen, morfar är också här. Vi åkte ut igår på eftermiddagen. Slängde in packningen & åkte sen till en restaurang & käkade. Efter det var vi och kollade på brasa, förstås. Tyvärr, fick jag ont i magen & mådde illa och jag misstänker att det kan bero på att jag åt en "Fisk-planka" med pulvermos. Ett glas vitt vin drack jag också & jag vet inte om det kan vara pga av det också!? Rött  vin funkar iallfall jättebra! Alla barnen hostar mer eller mindre så jag hoppas att det stannar vid det & inte blir värre. Nu måste jag plugga en stund, har flera prov nästa vecka.

RSS 2.0